Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Dambrete pamazām atgriežas

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 9 - 2013

Dambrete pamazām atgriežas

Vladimirs Priede

2013. gada 24. augustā ikgadējam LNSS čempionātā 100 lauciņu dambretē bija pieteikušies 10 dalībnieki — 8 vīri un 2 dāmas, lielākā daļa dalībnieku bija no Strazdumuižas teritoriālās organizācijas.

Var teikt, ka dalībnieku nebija daudz, tomēr jāpiebilst, ka ar katru gadu to paliek arvien vairāk. Vīrieši un sievietes spēlēja atsevišķi. Sievietēm bija jāspēlē četras partijas, lai noskaidrotu čempioni, bet vīrieši spēlēja pēc apļa sistēmas, tātad katram 7 spēles.

Sieviešu konkurencē uzvarētāju izdevās noskaidrot daudz ātrāk, jo satikās divas dāmas, kuras viena otru labi pazīst, kā rezultātā pārliecinoši uzvarēja Sanita Meļehova.

1. vieta Sanita Meļehova (Strazd.)
2. vieta Alfrīda Kalniņa (Strazd.)
Vīriešu spēles turpinājās ilgāk un ar dažādām sekmēm, tomēr jau pagājušā gada pirmās un otrās vietas ieguvēji pārliecinoši aizstāvēja savas iepriekš izcīnītās vietas: Pēteris Jakovels 1. vieta, Aldis Kalniņš 2. vieta.
Saspringtāka cīņa izvērtās par trešo vietu, kuru izdevās izcīnīt Staņislavam Kļavinskim.
1. vieta Pēteris Jakovels (Strazd.)
2. vieta Aldis Kalniņš (Strazd.)
3. vieta Staņislavs Kļavinskis (Strazd.)
4. vieta Iļja Haņins (Strazd.)
5. vieta Ivans Paškevičs (VSAC/Rīga)
6. vieta Vladimirs Isajevs (Strazd.)
7. vieta Ritvars Teters (Carnikava)
8. vieta Andris Kalniņš (Strazd.)

LNSS pateicas Aleksandram Lācim par tiesāšanu, visiem spēlētājiem, par izrādīto interesi un cīņas sparu. Ceram, ka dambrete paliks arvien populārāka nākotnē un pulcēs arvien vairāk dalībnieku no visiem Latvijas reģioniem!

DSC02804

DSC02823