Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Izstāde «Skaties ar abām!»

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 9 - 2013

Izstāde «Skaties ar abām!»

2013. gada 12. septembrī P. Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā atklāja interaktīvu oftalmoloģijai veltītu izstādi «Skaties ar abām!».

Pirmkārt, tas ir aicinājums katram parūpēties par savu acu higiēnu, saudzēt redzi, izturēties atbildīgi gan pret savu, gan līdzcilvēku veselību kopumā, padomāt par vienkāršiem, viegli izmantojamiem acu kopšanas pasākumiem ikdienā, piemēram, apgaismojuma izvēli, uzturu, personīgo higiēnu.

Otrkārt, kā ikvienā pasākumā, skatoties ar abām acīm, apmeklētājiem būs iespējams uzzināt ko jaunu, interesantu, noderīgu un ikdienā viegli izmantojamu.

Būs iespēja iepazīties ar unikāliem eksponātiem no muzeja krājuma, izvingrināt acis, apgūstot gan visvienkāršākos acu vingrinājumus, sākot ar «20x20x20», gan mēģinot saskatīt trīsdimensiju attēlus. Izstādē skatāmi neredzīgu cilvēku darināti lietišķās mākslas izstrādājumi un iegūstama noderīga informācija saskarsmei ar vājredzīgajiem. Optiskās ilūzijas attēlos un mākslas darbos ļaus pārbaudīt pacietību, E.B.Rabkina polihromatiskās tabulas — krāsu redzi, bet mēnešraksta «Rosme» izdevumi — lasītprasmi Braila rakstā. Īpaši sagatavoti uzdevumi ļaus jums pārbaudīt savu ožu un pat dzirdi.

Izstāde tematiski sasaucas ar vairākām muzeja pamatekspozīcijā aplūkojamām tēmām un oftalmoloģijas vēsturisko aspektu, kā arī mākslinieciskās jaunrades centra «Praktiskās estētikas skolas» audzēkņu darbiem izstādē «Acis», kas arī būs skatāma muzejā.

Izstādes mērķauditorija ir dažādu vecuma grupu skolēni, taču tā būs saistoša ģimenēm ar vismazākajiem apmeklētājiem, par kuriem izstādes veidotāji parūpējušies īpaši, pedagogiem, kā arī visiem interesentiem.

Mūsdienu steidzīgajā tehnoloģiju attīstības laikmetā izstādes veidotāji novēl skatīties ar abām, būt veseliem, redzīgiem un tālredzīgiem!

Izstāde būs apskatāma līdz 2. novembrim.
Muzeja darbalaiki: otrdien, trešdien, piektdien, sestdien no pl. 11 līdz 17, ceturtdien no pl. 11 līdz 19, svētdien, pirmdien slēgts.
Papildu informācijai tālr. 67-222-665,
e-pasts: info@mvm.lv. Vai www.mvm.lv.