Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Jauns šoudauna klubs Rīgā

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 9 - 2013

Jauns šoudauna klubs Rīgā

Anita Zvirgzde

Kad maijā Vladislavs Lapčenko dibināja «Rīgas neredzīgo Showdown sporta klubu», viņš jau zināja, ka pirmais solis ir iegādāties jauanu tenisa galdu, kas atbilstu starptautiskām prasībām. Bet kluba mērķis ir viens — trenēt neredzīgus un vājredzīgus cilvēkus spēlēt galda tenisu.

Vladislavs tikai pagājušā gada rudenī pats pirmo reizi iepazina, kas ir neredzīgo galda teniss jeb šoudauns. Drīz vien vietējās sacensībās ieguva 4. vietu, bet pēc pāris mēnešiem starptautiskās sacensībās Igaunijā ierindojās 7. vietā. Jaunajam puisim šis sporta veids tā iepatikās, ka viņš nolēma tam veltīt savu turpmāko dzīvi.

Lai Latviju godam varētu pārstāvēt sacensībās, nepieciešams arī atbilstošs aprīkojums. Kā pastāstīja Vladislavs, šī gada aprīlī esot mainījušies starptautiskie šoudauna galda noteikumi, un neviens no Latvijā pieejamiem galdiem tam neatbilstot. Pēc viņa pieredzes, mūsu tenisa galdi esot daļēji paštaisīti, pieregulēti, ar neatbilstošiem pārklājumiem. «Ja mēs trenējamies uz saviem galdiem, tad rezultāti ir labi. Bet starptautiskās sacensībās apjūkam, jo tiem ir cits klājums, tie ir daudz slidenāki,» stāsta Vladislavs. Jaunajiem galdiem esot mainīti vārtu izmēri, centrālā dēļa augstums un lāpstiņa arī esot mazāka.

Lai iegādātos jaunu tenisa galdu, esot jāmeklē finansējums un jāraksta projekti. Neguvis atbalstu Latvijas Neredzīgo sporta savienībā, Vladislavs kopā ar domubiedriem nolēma dibināt savu sporta klubu. Pašlaik tajā darbojas vairāki cilvēki, kuri pāris reizes nedēļā pa vakariem sanāk kopā LNB Rehabilitācijas centrā patrenēties šoudauna spēlē.

Lai stiprinātu biedru sportisko līmeni, Vladislavs plāno meklēt līdzekļus trenera algošanai. Bet tie esot tuvākās nākotnes plāni. Pašlaik esot nepieciešams galds, tāpēc iesniegts jaunās biedrības pirmais projekts Labiedarbi.lv.
Vladislavs aicina LNB biedrus, viņu draugus, paziņas, kaimiņus, atbalstītājus balsot par šo projektu mājaslapā labiedarbi.lv vai draugiem.lv. Ir iespēja balsot arī inbox.lv.

Balsošana būs līdz 30. septembrim, un projekts saucas «Neredzīgo galda tenisa inventāra iegāde».

Reizēm nevajag daudz. Līdz sapnim esam tikai viena klikšķa attālumā.