Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Pasaules šoudauns tiekas Slovēnijā

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 9 - 2013

Pasaules šoudauns tiekas Slovēnijā

No 14. līdz 18. augustam Slo-vēnijā norisinājās IBSA pasaules čempionāts šoudaunā, kurā piedalījās 38 vīri un 22 dāmas no 14 valstīm, pirmo reizi piedalījās arī trīs sportisti no Latvijas — cēsinieki Ziedonis Mazūrs un Zaiga Liepiņa, kā arī rīdzinieks Viktors Grigorjevs.

Pimo reizi startējot tik augstā līmenī, pirmā diena pagāja ar trīcošām rokām un sirdīm — augsta līmeņa sacensības, neierasti galdi un atmosfēra — kas nebūt nesekmēja labākos rezultātus. Diemžēl, atlases sacensībās viena uzvara uz visiem, un pēdējās vietas apakšgrupās.

Nākamajā spēļu dienā, kad norisinājās jau spēles par konkrētām vietām, mūsu vīri uzvarēja un ieņēma 33. (Ziedonis) un 34. (Viktors) vietu.

Daudz grūtāk klājās mūsu vienīgajai dāmai, kurai emocijas neļāva izcīnīt augstāku vietu par 20. Komandu sacensībās mūsu spēlētājiem vajadzēja stāties pretī daudz pieredzējušākām un titulētākām Somijas un Itālijas komandām.

Lai arī šķita, ka no sagrāves neizbēgt, tomēr tika izrādīta cienījama pretestība. Spēlē pret Itāliju pietrūka pavisam nedaudz — spēlē, pārsvarā būdami vadībā (pēdējo reizi 26:24), nobeigumam pietrūka aukstasinības un pieredzes — zaudējums 26:31. Somijas komanda gan neļāva izvērsties. Turoties tuvumā, lai arī skaists, tomēr zaudējums 24:31.

Tomēr šīs spēles izpelnījās uzslavas no abu komandu spēlētājiem un treneriem. Komandu vērtējumā 8. vieta. Kopumā šīs sacensības ir vērtējamas pozitīvi, jo gūta neatsverama pieredze, rasta motivācija darboties vairāk un kvalitatīvāk. Apzinātas gan savas kļūdas, gan tas, kur jāpieliek, un tas dod cerību nākotnei.

DSC 8523

1-Šoudauns