Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Strazdumuižas ciemata svētku šoudauna turnīrs

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 9 - 2013

Strazdumuižas ciemata svētku šoudauna turnīrs

11. augustā LNB Rehabilitācijas centra šaha kluba telpās notika Strazdumuižas TO un «Rīgas neredzīgo Showdown sporta kluba» organizētais Strazdumuižas ciemata svētkiem veltītais turnīrs šoudaunā, kurā piedalījās četras sievietes un 15 vīrieši.

Atšķirībā no citiem turnīriem, šis bija īpašs ar to, ka spēlētājiem bija jāspēlē tikai viens sets līdz 13 punktiem, tomēr tas sacensības nepadarīja īsākas, un fināla turnīrā tikušajiem spēlētājiem deva iespēju izspēlēt vairāk spēļu ar dažādiem pretiniekiem.

Sieviešu konkurencē izvērtās ļoti spraiga cīņa par vietām, jo neviena nevēlējās zaudēt, kas bija saskatāms arī spēļu tabulā — trīs spēlētājām bija vienāds uzvaru un zaudējumu skaits. Izvietojumu tabulā nācās noteikt, rēķinot iegūto un zaudēto punktu attiecību, kas dalībnieces beigās sarindoja sekojoši:
1. vieta Antra Kronberga (Cēsis)
2. vieta Irina Grigorjeva (Strazdumuiža)
3. vieta Zaiga Liepiņa (Cēsis)
4. vieta Sanita Kantāne (Rīga)
Vīriešiem bija daudz garāka diena, jo sākumā bija jāspēlē apakšgrupu turnīrs, kurā dalībnieki bija sadalīti četrās grupās pa četri cilvēki, no kuriem pirmo divu vietu ieguvēji no apakšgrupas tika fināla turnīrā.

Fināla turnīrā bija palikuši astoņi labākie dalībnieki, kuriem bija jāspēlē savā starpā (vēl sešas spēles katram), kas, ņemot vērā spēlētāju līdzīgo līmeni, radīja vairāk intrigu par gala rezultātiem, izņemot dalībniekus no Cēsīm, kuri spēja noturēt savu pārākumu visa turnīra garumā.

1. vieta Ziedonis Mazūrs (Cēsis)
2. vieta Imants Elstiņš (Cēsis)
3. vieta Viktors Grigorjevs (Strazdumuiža)
4. vieta Mārtiņš Allis (Rīga)
5. vieta Vladislavs Lapchenko (Rīga)
6. vieta Juris Strazdiņš (Strazdumuiža)
7. vieta Andis Briģis (Strazdumuiža)
8. vieta Māris Orbitāns (Rīga)

Sacensību noslēgumā pirmo trīs vietu ieguvēji vīriešu un sieviešu konkurencē tika apbalvoti ar kausiem, kurus bija sarūpējis «Rīgas neredzīgo Showdown sporta klubs».Šis turnīrs bija pietiekoši labs sagatavošanās posma etaps mūsu šoudaunistiem (Ziedonim Mazūram, Zaigai Liepiņai un Viktoram Grigorjevam), kuri 14. augustā devās uz Pasaules čempionātu šoudaunā komandu ieskaitē, kas norisinājās Slovēnijā. LNSS izsaka pateicību visiem turnīra dalībniekiem un organizētājiem!

1-Ciemata svētki

DSC 0523 copy

DSC 0364 copy

DSC 0340 copy