Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Tandēmu nometne Vācijā

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 9 - 2013

Nodaļa – Latvijas neredzīgo sporta savienība


Tandēmu nometne Vācijā

Gatis Preiss

No 2013. gada 8. līdz 18. augustam Vācijā, Veimāras apgabalā notika starptautiska nometne, kurā piedalījās tandēmdivriteņu entuziasti. Šo nometni 10. gadu pēc kārtas rīko vācu biedrība «Tandem-Hilfen», kuru vada Tomass Nikolai no Berlīnes.

Šādās nometnēs, kuras katru gadu tiek rīkotas citā vietā, piedalās nebūt ne profesionāļi, bet parasti, dažāda gadagājuma cilvēki, kuriem aktīvais dzīvesveids uz divriteņa ir veids, kā piepildīt sevi, atrast draugus un vienkārši atpūsties no ikdienas.

Arī šogad nometnē piedalījās dalībnieki uz 25 tandēmiem no Vācijas, Lietuvas, Igaunijas, Latvijas, Polijas, Čehijas un Krievijas. No Latvijas piedalījās liepājnieki Gatis un Guntis Preisi, kandavnieki Baiba un Pēteris Daņiļēviči, kā arī jūrmalnieki Georgs Bārda un Jēkabs Pērkons.

Sešas dienas uz divriteņa, katru dienu nominot no 36 līdz 97 km, nav viegls pārbaudījums (ja apvidus ir gadījies tāds pauguraināks, līdz 200m gadījies tāds pauguraināks, līdz 200m), taču galvenais ir kustēties prieks un laba kompānija.

Šādas nometnes tiek rīkotas ne tikai sportam, bet arī zināšanām, jo tiek apskatītas novada ievērojamākās vietas un iepazītas kultūrvēsturiskās personības. Tā arī šoreiz starp braucieniem bija iespēja apmeklēt Vācijas mazās pilsētiņas, pilis, muižas, brīvdabas muzeju, akmeņlauztuves, kurās 2. Pasaules kara laikā tika nodarbināti karagūstekņi. Diena tika veltīta Veimāras apskatei un literātiem — Gētem un Šilleram.

Īpaši nometnes dalībniekiem tika sarīkotas svētku pusdienas pie nometnes rīkotāju draugiem un atbalstītājiem.

Kopumā šīs nometnes laikā dalībnieki nobrauca 515 km ar kāpumiem, kuru kopējais augstums pat nojuka. Galvenais, lielisks noskaņojums un iepazītie draugi, kuri ir tādi kā Tu — tandēmu cilvēki! Atliek tikai gaidīt nākamo gadu, kad nometne plānota augustā Ķīles apvidū, kurš izskatās ūdeņiem bagāts. Varbūt jāapgūst tandēmpeldēšana?!

IMG 3187