Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Pieņemšana pie ministru prezidenta V. Dombrovska

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 1 - 2014

Nodaļa — Latvijas neredzīgo biedrībā

Pieņemšana pie ministru prezidenta V. Dombrovska
Anita Zvirgzde

2014. gada 10. janvārī, atzīmējot Latvijas pievienošanos eirozonai, ministru prezidents V. Dombrovskis aicināja uz svinīgo pieņemšanu Mazajā ģildē organizāciju un valsts institūciju pārstāvjus, kuri palīdzēja jaunās valūtas ieviešanas procesā.

Pasākuma goda viesi bija ES padomes prezidents H. van Rompejs un Eiropas komisijas prezidents Ž. M. Barrozu.

Starp viesiem bija tas gods piedalīties arī mūsu cilvēkiem: LNB CV priekšsēdētājai Svetlanai Sproģei un valdes loceklim Pēterim Locānam, LNB Rehabilitācijas centra direktorei Mārai Henelei un man, «Rosmes» redaktorei Anitai Zvirgzdei (foto uz žurnāla vāka).

Svinīgo pieņemšanu virtuozi atklāja Vestards Šimkus ar savām variācijām par Bēthovena tēmu.

Turpinājās svinīgās uzrunas par godu Latvijas jaunajai nacionālajai valūtai un diskusija, bet noslēdzās ar kora «Kamēr» uzstāšanos un vīna glāzes saskandināšanu ģildes Mazajā zālē.

2013. gadā LNB sadarbībā ar LR Finanšu ministriju un Latvijas Banku gatavoja vizuālos materiālus par jauno Latvijas valūtu — eiro — cilvēkiem ar redzes invaliditāti visā Latvijā, organizēja apmācības saviem sociāliem rehabilitētājiem, izplatīja audiodiskus, kā arī eiro monētu un banknošu atpazīšanas šablonus Braila rakstā.

Vēl arvien visās LNB teritoriālajās organizācijās pieejami informatīvie materiāli un mācību bukleti, lai palīdzētu cilvēkiem ar redzes invaliditāti iepazīt jauno eiro naudu.

Mūsu sociālie rehabilitētāji sniedz visu iespējamo palīdzību. Pēc apmācībām mācību materiālus (palielinātā drukā un Braila rakstā), piemēram, par to, kā atpazīt eiro banknotes ar tausti, atdod interesentiem patstāvīgai lietošanai mājās.

Tāpat arī audiodiskus un naudas atpazīšanas šablonus Braila rakstā cilvēki var saņemt bez maksas savai lietošanai.

Visos LNB rehabilitācijas centros pieejami eiro sākuma komplekti, kas, pateicoties Latvijas Bankai, arī brīvi pieejami mācību procesa nodrošināšanai.

LNB aicina visus, kas vēl nejūtas droši ar jaunās eiro naudas atpazīšanu un kam nepieciešama palīdzība, zvaniet un brauciet uz mūsu rehabilitācijas centriem! Tur jums sniegs atbalstu un palīdzību.

Vēl arvien variet zvanīt uz bezmaksas informatīvo tālruni vai lasīt mājaslapā:
8000 3000, www.eiro.lv