Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Projekts «Nāc, runā, piedalies!» Alūksnes pusē

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 1 - 2014

Projekts «Nāc, runā, piedalies!»
Alūksnes pusē
Kristīne Berkule
LNB Balvu TO vadītāja

2013. gada pavasarī fonds «Ziedot.lv» atbalstīja projektu «Nāc, runā, piedalies!», kuru iesniedza un realizēja LNB Balvu TO.

Projekts norisinājās no 1. aprīļa līdz pat 16. decembrim.

Tā laikā tika organizēts brauciens uz Valmieras teātri, kur biedriem bija iespēja noskatīties izrādi «Vējš vītolos», gandrīz katru mēnesi cilvēkiem ar redzes traucējumiem bija iespēja piedalīties tematiskajos pasākumos, uz kuriem bija aicināti dažādu profesiju un pašvaldību iestāžu pārstāvji, piedalīties pasākumā «Skaistums mums apkārt», kura iniciatore bija Klarisa no Portugāles, un piedalīties ideju talkā, kurā izvērtēja iegūtās zināšanas un atziņas.

Man kā šī projekta iniciatorei un organizatorei ir prieks par tiem biedriem, kuri atsaucās aicinājumam un atnāca uz tematiskajiem pasākumiem, kā arī prieks par izrādīto interesi, jautājot, kad būs nākamā tikšanās. Un arī par palīdzību, izvēloties cilvēku, kuru aicināt uz tikšanos.

Projekta gaitā iepazināmies ar dārznieci Birutu Circeni, kura pastāstīja gan par pašas audzētajiem augiem, gan deva padomus dārzkopībā, kurus vēlāk pielietojām praksē.

Tiekoties ar bibliotekāri Ilonu, iepazināmies ar bibliotēkā pieejamo žurnālu klāstu un bibliotēkas pakalpojumiem.

Sarunā ar dziednieku Juri Zubovu uzzinājām, kā varam paši sev palīdzēt un saudzēt savu veselību.

Meditējot Inetas pavadībā, izbaudījām neparastas sajūtas, ar kurām ikdienā nesastopamies.

Sarunā ar sociālā dienesta pārstāvi ieguvām informāciju par pieejamiem pakalpojumiem un iespējām sociālajā jomā. Tiekoties ar datorspeciālistu Māri, uzzinājām par datorlietošanas iespējām neredzīgiem cilvēkiem.

Kopumā projektā jaukākie mirkļi bija, sanākot kopā reizi mēnesī, aprunājoties vienam ar otru, uzzinot, kas jauns atgadījies pa šo laiku, daloties pārdomās par iepriekšējo tikšanos un izsakot savas vēlmes nākotnes plāniem.

Balvu TO vārdā vēlos izteikt pateicību fondam «Ziedot.lv» par sniegto finansiālo atbalstu projekta realizācijai. Kopumā projektā piedalījās aptuveni 60 cilvēki, kuriem šis projekts deva iespēju paplašināt savu redzes lauku. Tāpēc ir svarīgi iesākto turpināt, lai veicinātu arī pašu cilvēku iniciatīvu nākotnē pašiem organizēt jaunas aktivitātes un pasākumus.

Ceram nākamajā gadā turpināt iesākto un iesaistīt pēc iespējas vairāk cilvēku mūsu biedrības aktivitātēs.