Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Ziņas

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 1 - 2014

ZIŅAS

— Visā Latvijas teritorijā VDEĀVK apmācīja 1600 invaliditātes noteikšanas procesā iesaistītos speciālistus par pilnveidoto invaliditātes noteikšanas sistēmu — tika prezentēti pilnveidotās invaliditātes noteikšanas sistēmas metodiskie materiāli jauno veidlapu aizpildīšanai. Paredzēts, ka VDEĀVK pilnveidoto invaliditātes noteikšanas sistēmu pakāpeniski uzsāks ieviest no 2015. gada.

— 2014. gada 1. oktobrī plānots indeksēt visas pensijas (bez piemaksas), ņemot vērā faktisko patēriņa cenu indeksu un 25% no apdrošināšanas iemaksu algas indeksa.

— Latvijas Neredzīgo bibliotēka arī šogad piedalīsies akcijā «Ēnu diena», kas notiks 12. februārī. Tāpēc skolēni no 1. līdz 12. klasei ir laipni aicināti no 22. janvāra līdz 31. janvārim pieteikties par Ēnu LNerB Braila raksta nodaļas vadītājai Guntai Bitei. Ēnu dienā būs iespēja iepazīties ne tikai ar bibliotēkas kultūras dzīves aizkulisēm, bet arī ieskatīties un izmēģināt spēkus LNerB izdevniecības darbā. Pieteikties varēs, reģistrējoties vortālā enudiena.lv.

— 14. janvārī LNB CV loceklis Pēteris Locāns piedalījās SUSTENTO kārtējā pārstāvniecības sapulcē. Galvenā tēma — kā Latvijā darbojas Eiropas Parlamenta un Padomes regula Nr. 181/2011 attiecībā uz autobusu pasažieru tiesību aizsardzību.

— Decembrī Liepājas Neredzīgo biedrības pārstāvji piedalījās fabrikas «Laima» Šokolādes muzeja atklāšanā Rīgā. Tā izveides gaitā sniegtas konsultācijas par Braila uzrakstiem pie eksponātiem un vides pieejamību telpās.

— 2013. gada nogalē Liepājā rekonstruētajā J. Čakstes laukumā un skvērā pie TC «Kurzeme» uzstādītas taktilās kartes un uzraksti Braila rakstā. Diemžēl, Čakstes laukumā nav iestrādāta vadlīniju sistēma, jo arhitekts nebija īpaši ieinteresēts un ar izpratni par šiem jautājumiem Iztaustot «Kurzemes» skvēra taktilo karti, cilvēki ar redzes traucējumiem var gūt priekšstatu par pilsētas centru — ēku izvietojumu, izskatu, proporcijām, laukumiem un ielām.

— LNB Rīgas pilsētas organizācijas pieņemšanas laiks Kr. Barona ielā 90 — 14 ir otrdienās un ceturtdienās no pl. 11 līdz 14.

— Rīgas pilsētas organizācijas valde izsaka vissirsnīgāko pateicību savai angļu sarunvalodas praktisku vingrinājumu kluba vadītājai Verai Golubevai par nesavtīgi ziedoto laiku mūsu biedru apmācībai!

— 20 mūsu biedri, pateicoties Borisa un Ināras Teterevu fonda sniegtajam finansiālajam atbalstam, trenējas peldēšanā, lai Baltijas valstu līmenī piedalītos Rīgas pilsētas peldēšanas sacensībās cilvēkiem ar redzes invaliditāti 16. maijā un 13. jūnijā.

— LNB Rīgas pilsētas organizācija no sirds pateicas Borisa un Ināras Teterevu fondam par šo nenovērtējamo atbalstu!