Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

«Dvēseles veldzes dārzā» šīs vasaras padarītais

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 10 - 2014

«Dvēseles veldzes dārzā» šīs vasaras padarītais

No 2014. gada 1. augusta Liepājas Neredzīgo biedrība realizē projektu «Izzināsim un baudīsim «Dvēseles veldzes dārzu» Ziemupē» (Nr. 5.2./2014 — 79), kuru finansē Borisa un Ināras Teterevu fonds un līdzfinansē Pāvilostas novada dome. Nedaudz pastāstīsim par tā norisi.

Viena no projekta aktivitātēm ir «Dabas un dārza darbi», kuri turpināsies līdz šī gada 31. oktobrim.

No augusta sākuma esam jau paveikuši diezgan daudz, jo katru nedēļu uz «Dvēseles veldzes dārzu» brauc brīvprātīgie un projektā iesaistītie cilvēki ar invaliditāti. Tur projekta vadītāja asistentes Vēsmas Cibules un dārznieces vadībā tika stādīti, kopti un laistīti dažādi dekoratīvie augi un kultūraugi. Iestādīti jauni augļu koki un krūmaugi, augļu dārzam apkārt ierīkots žogs, lai dzīvnieki nesabojātu iestādītos kociņus.

Tuvojoties rudenim, tika ievākta raža, kaltēti dažādi garšaugi un tējas, novācām un žāvējām ābolus, saldējām ogas, vārījām ievārījumus un konservējām dārzeņus. Pagatavoto kopīgi arī degustējām. Strādājām pie sajūtu parka un baso pēdu takas izveides, turpinājām veidot celiņus ar dažādu segumu, veidojām jaunas un sakopām jau sastādītās puķu dobes. Tīrījām arī parka teritoriju, kurā veidojam atpūtas vietas un celiņus.

Šīs aktivitātes šogad turpināsies līdz 31. oktobrim un no jauna atsāksies nākamajā pavasarī.

Rudens un ziemas laikā notiks dažādas aktivitātes telpās gan rehabilitācijas centrā «Dvēseles veldzes dārzs» Ziemupē, gan Liepājas Neredzīgo biedrībā. Cilvēki ar invaliditāti varēs mācīties pīt no klūdziņām, apgūt mājturības un saimniecības darbu veikšanas iemaņas. Notiks arī fiziskās aktivitātes svaigā gaisā — pārgājieni, nūjošana u. c. Rīkosim arī izglītojošās aktivitātes — dažādas lekcijas, koncertus un galda spēļu turnīrus.