Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Ieskaņotās audiogrāmatas — 2014. gada 3. ceturksnis

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 10 - 2014

Nodaļa — Latvijas Neredzīgo bibliotēka


Ieskaņotās audiogrāmatas — 2014. gada 3. ceturksnis
Dzintra Isajeva, LNerB bibliogrāfe

Latviešu literatūra

Judina D. MĒNESIS PIE JŪRAS. Romāns. Pēc veiksmīgi atklātajiem gadumijas noziegumiem majors Miks Kaķītis beidzot saņēmies bildināt Annu Elizabeti, taču visatbildīgākajā brīdī atskan tālruņa zvans un izmisusi balss lūdz palīdzību: «Viņš grib mani nogalināt!» Zvanītāja ir Daina Spožā, Annas studiju biedrene, tagad — SPA viesnīcas īpašniece Kurzemes jūrmalā. Daina uzskata, ka viņas ģimeni vajā sens raganas lāsts, un lūdz noskaidrot, kas vai kurš tik nežēlīgi spēlējas ar cilvēku likteņiem un dzīvībām. Lasa A. Jākobsone. 11 st. 39 min.

Judina D. ZIEMAS BLŪZS. Romāns. Nāvi nevajag aicināt, tā pati zina, kad ierasties. Ziemas saulgriežu masku gājienā, melnam apmetnim kā spārniem plīvojot, Nāve mēmi izslīd cauri pūlim un izgaist. Nākamajās dienās ziemas miegā saldi dusošo Mežāju pagastu satricina traģisku notikumu virkne: ceļu krustojumā, kupenā tiek atrasts sasalis likumīgais zaglis ar nogrieztu pirkstu, aizslēgtajā Mežmuižas zālē zem svētku egles paslēpts nogalināts Ziemassvētku vecītis ar Annas Elizabetes aģentūras veidlapu mēteļa kabatā. Nāves rats turpina griezties, gada baltākos svētkus apēno četras izsmalcināti nežēlīgas slepkavības, bet izmeklēšana buksē ik uz soļa. Lasa A. Jākobsone. 17 st. 53 min.

Ozols O. THEODORUS: DEJA AR ZILOŅZIVI. Romāns. Vairāk kaislību, skarbāka valoda, vērienīgas sadursmes un neprātīgas dēkas. Šoreiz stāstā iesaistās arī apburoši portugāļi, apņēmīgi vācieši, aukstasinīgi somi, drosmīgi igauņi un, protams, skaista latviete. Viens gan palicis nemainīgs — autors joprojām mīl Latviju un mūziku. Grāmatas noslēgumā cieņas apliecinājums tautai, kura šobrīd uzdrīkstas sapņot kā reiz sapņoja latvieši.

Lasa S. Kokorēviča. 10 st. 4 min.

Amerikāņu literatūra

Devero Dž. LAVANDAS RĪTS. Romāns. Piecu gadu vecumā Džosija zaudē māti. Drīz mājās ienāk pamāte un divas viņas meitas, un Džosija ir nesaprasta, nevienam nevajadzīga, gluži kā pasakā Pelnrušķīte. Kādudien Džosijas ceļš aizved uz vientuļās vecās kundzes Edi māju, kurā meitene tiek uzņemta ar sirsnību un mīlestību. Edi kundze gluži kā sargenģelis no sirds iemīl bērnu un rūpējas par klibo un gudro meiteni. Pamazām viņas abas kļūst par draudzenēm un gara radiniecēm. Džosijai pieaugot, arvien vairāk pārņem sajūta, ka viņa pieder pie citas ģimenes, ne savējās. Tādēļ Džosijai ir sāpīgi uzzināt, ka Edi kundze, aizejot mūžībā, mantojumā atstājusi vairāk jautājumu nekā atbilžu. Un tad Džosija atrod kādu īpašu pavedienu uz pagātnes notikumiem, kuri atklāj viņas dzimtas noslēpumus un pareģo nākotni. Lasa Z. Bičevska. 9 st. 59 min.

Angļu literatūra

Гиллард Л. УВИДЕТЬ ЗВЕЗДЫ. Lasa L. Treikale. 12 st. 30 min.

Krievu literatūra

Незнанский Ф. КТО ПРАВИТ БАЛ. Detektīvromāns. Lasa K. Kokina. 9 st. 47 min.

Norvēģu literatūra

Nesbē J. GLĀBĒJS. Detektīvromāns. Klusais Ziemassvētku laiks Oslo sākas ar publisku slepkavību: pasākuma laikā tiek nogalināts vienkāršs puisis no Pestīšanas armijas. Vienīgais, kas top skaidrs izmeklētājam Holam un viņa kolēģiem — slepkava ir profesionālis, kuru kāds noalgojis. Iesākumā notikumi risinās lēnām un mierīgi, posmu pa posmam atklājot gan pagātnes, gan šodienas ainas, un šķiet — kāds tam visam sakars? Lasa I. Martinsone. 18 st. 24 min.

Vācu literatūra

Linka Š. VĒTRU LAIKS. Romāns. Triloģijas 1. grāmatas darbība aizsākas 1914. gada vasarā. Eiropā viss vārās, taču Degneliju ģimenes muižā Lulinnā Austrumprūsijā vēl ir laiks idillei un romantiskam sapnim par lielo mīlestību. Sapnim, kas astoņpadsmitgadīgo Feliciju pavada cauri grūtam un skarbam laikam. Viņa mīl dzīvi, risku un naudu, taču pirmām kārtām — divus ļoti atšķirīgus vīriešus: ideālistisko revolucionāru Maksimu un cinisko reālistu Aleksu. Felicija ir sieviete, kas augstu kāpj un zemu krīt, tomēr nemainīga paliek viņas mīlestība pret dzimto vietu un savu ģimeni un nesatricināmā cīņas griba.

Lasa L.Tālberga. 16 st. 7 min.

(Turpinājums nākamajā numurā)