Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Baltā spieķa diena Liepājā

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 11 - 2014

Baltā spieķa diena Liepājā
Nora Liparte

15. oktobris — Starptautiskā Baltā spieķa diena, ko atzīmē visa pasaule. Liepājas Neredzīgo biedrības biedri, brīvprātīgie, atbalstītāji un labvēļi šogad pulcējās Olimpiskā centra Tango zālē, kur kopīgi aizvadīja šo svētku dienu. Šogad Baltā spieķa diena kopā pulcēja ap 300 dalībnieku, kas piepildīja Tango zāli līdz pēdējai vietiņai.

Arī šogad svētku diena neizpalika bez biedrības vadītāja Māra Ceiruļa svētku uzrunas un mācītāja Voldemāra Zvejas novēlējumiem un sniegtajiem dzīves padomiem. Mūsu biedrības biedre Railija Ruotsalainena dāvāja visiem brīnišķīgus skaņdarbus un dziedājumus ar nosaukumu «Tavas domas» un «Vienkāršais krusts». Ieklausoties šajās mūzikas skaņās, atliek vien sirdij notrīsēt un priecāties līdzi. Biedrības biedra Aigara Buša dzejas deklamācija «Tik un tā» (Māra Zālīte) neviļus liek dungot līdzi arī Ulda Stabulnieka mūziku un aizdomāties par Latvijas skaistumu, ko mums sagādā rudens brīnišķīgās krāsas. Ar patīkamu pārsteigumu kolēģus un viesus priecēja biedrības mūzikas terapeites Daces Stieģeles un Agijas Ceirules duets. Muzikālu svētku veltījumu mums dāvāja arī Zoja Smirnova ar skaņdarbu «Chilito lindo».

Kā jau katrā svētku reizē, arī šogad biedrības viesi dalījās savos labajos vārdos, kopīgi padarītajos darbos un laba vēlējumos. Kā savā svētku runā norādīja Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš:

«Liepājas Neredzīgo biedrība, nu, ir pietiekami liela, lai palaistu vienu pasaules plašajos ceļos. Pietiekami izaugusi, lai droši dotos pasaulē un turpinātu iesāktos darbus.»

Pēc viesu laba vēlējumiem sirds pildījās ar siltumu un prieku, ka šo gadu laikā visi kopā esam varējuši palīdzēt mūsu līdzcilvēkiem un katrai nākamajai dienai pietiek spēka, lai turpinātu šo iesākto darbu.

Liela sirsnība un mīlestība bija dzirdama no tiem biedriem un darbiniekiem, kas aktīvi darbojas arī «Dvēseles Veldzes dārzā» — topošajā sociālās rehabilitācijas un izziņas centrā cilvēkiem ar invaliditāti lauku vidē. Šī centra tapšana un ikdienas darbība nav iedomājama bez biedrības biedru un brīvprātīgo palīdzības, kuri nesavtīgi ziedo savu laiku, labo gribu un sirds mīlestību, sniedz atbalstu, padomu un palīdzīgu roku.

Vislielāko paldies šajā svētku reizē Liepājas Neredzīgo biedrība teica arī saviem brīvprātīgajiem, kuri gadu no gada turpina palīdzēt un sniegt atbalstu līdzcilvēkiem Kuldīgā, Aizputē, Liepājā un «Dvēseles Veldzes dārza» darbos.

Svētku dienas emocionālo un muzikālo baudījumu šajā svētku reizē mums sniedza Emīla Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas audzēkņi, kuru izpildījumā dzirdējām dažādus muzikālus skaņdarbus.

Šīs svētku dienas ietvaros 16. un 17. oktobrī turpinājām informēt Liepājas iedzīvotājus par biedrību un piedāvājām savus saražotos rokdarbus tirdzniecības centros «XL Sala» un «Ostmala».

«Mēs varam kādam par zvaigzni būt, it gaiši aizdegti…

Bet visi kopā ja degsim mēs, kāda vienota gaisma tad būs!»

Lielu paldies saku ikvienam, kurš šo svētku dienu padarīja tik īpašu un sirsnības pilnu! Lai Jums visiem nepietrūkst sirds siltuma un mīlestības, darot labos darbus un esot līdzās dienu dienā!