Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Satikšanās mezgli Cēsīs

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 11 - 2014

Nodaļa — Baltā spieķa diena Latvijā


Satikšanās mezgli Cēsīs
Inga Kravale

Gads nostaigā apli un oktobrī mēs atceramies, ka atkal jātiekas Cēsīs, LNB Cēsu TO mājīgajās telpās, lai godinātu Baltā spieķa dienu. Uz tikšanos visus biedrus laipni aicinājām 15. oktobra pēcpusdienā.

Šī gada atslēgas vārdi: satikšanās mezgls. Dienas pirmā puse: aktivitātes ārpus biedrības telpām. Norunātās tikšanās, ar dažādiem satikšanās mezgliem sietas, Cēsīs notika, pasākuma dalībniekiem piedaloties interaktīvā pilsētas spēlē. Baltais spieķis devās Cēsu vecpilsētas ielās, lai, atbildot uz āķīgiem jautājumiem par pilsētas interesantākajiem objektiem un veicot ne tik āķīgus uzdevumus, pastaigas solī vēlreiz pārliecinātos, cik burvīga vieta, lai tiktos rudenī, ir Cēsis. Vēl jo vairāk tāpēc, ka noslēdzošais uzdevums šai spēlei bija Pils parkā atrast vietu, kur dalībniekus cienās ar karstu tēju.

Dienas otrajā pusē cēsinieki tika aicināti baudīt svētku maltīti, noskatīties vietējās amatierkopas «Aina» jauniestudējumus, kā arī piedalīties tematiskā sacensībā «Biedrība, vai es tevi pazīstu?». Par iedvesmas avotu kalpojot kādai populārai televīzijas spēlei, mēģinājām noskaidrot, cik gan daudz mūsu cilvēki zina par biedrību, par slaveniem cilvēkiem ar redzes traucējumiem, par visu, kas saistās ar vidi, kurā labi pazīstams Baltais spieķis. Un, protams, bez dziesmām un mūzikas arī todien nepalikām.

Satikšanās mēdz būt dažādas. Darba un pienākumu dēļ. Brīvprātīgas un piespiedu kārtā. Ilgošanās un mīlestības vārdā norunātas. Un ir labi, ka tām ir kāds gaišs mezgls, kas sien mūs vienu pie otra. Oktobrī šis mezgls bija Baltais spieķis, bet neviens jau mums neliedz siet jaunus satikšanās mezglus, vai ne?