Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Tikšanās vietu mainīt nedrīkst

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 11 - 2014

Tikšanās vietu mainīt nedrīkst
Inga Kravale

Sekojot pārliecībai, ka tikšanās vietu mainīt nedrīkst, Latvijas Neredzīgo biedrība atkal un no jauna aicināja savus cilvēkus uz «Mežrozēm». Atpūtas komplekss Cēsu pusē jau neskaitāmo reizi ir pulcēšanās vieta cilvēkiem no visas Latvijas, kad biedrībai kāds lielāks vai mazāks projekts īstenojams. Arī šoreiz, rudenim dāvājot ar saules siltumu piepildītas dienas, 4., 5. septembrī vairāk nekā trīsdesmit radošo kolektīvu dalībnieku no Rīgas, Balviem un Cēsīm tikās «Mežrozēs».

Šīs reizes tikšanās iemesls — Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstītais projekts «Pūt un spēlē Strazdumuižā» ar mērķi visām iesaistītajām pusēm labāk vienam otru iepazīt, padižoties ar jau apgūtajām prasmēm un iemaņām, kā arī strādāt pie Baltā spieķa dienas pasākuma scenārija.

Kopā sanāca Balvu teātra grupa (vadītāja Ineta Štokne), Strazdumuižas dzejas un drāmas kolektīvs (vadītāja Inese Vanaga), Strazdumuižas pūtēju orķestris (vadītājs Armands Ozols) un Cēsu amatierteātra kopa «Aina» (vadītāja Aina Karele).

Ja lielajam iepazīšanās aplim cauri vijās smiekli un asprātības, tad pie kolektīvu jaunākā repertuāra prezentācijas un radošās sapulces jau valdīja pavisam cita atmosfēra. No jauna apstiprinājās it kā jau vispārzināms fakts, cik lietderīgi ir iepazīt citu pieredzi, citu radošās veiksmes un arī kļūdas, jo tikai tā mēs varam saprast, cik spēcīga vai vēl pilnveidojama ir mūsu pašu varēšana. Sevis apzināšanās un novērtēšana vienlaikus ļauj turpināt iesākto, attīstīties reizēm pat gluži citā kvalitātē. Arī šoreiz, noklausoties, piemēram, Strazdumuižas dzejas un drāmas kolektīva ieskicēto un vēl darba stadijā esošo dzejas kompozīciju ar Ārijas Elksnes vārdiem, ikvienam tapa skaidrs, cik augsti liekama latiņa, kas demonstrē amatierkolektīvu radošo kvalitāti.

Vakars «Mežrozēs» turpinājās visai darbīgā gaisotnē. Kolektīvu prezentācijām sekojošā radošā sapulce, kurā kolektīvu vadītāji un Strazdumuižas organizatoru komiteja, kas atbildīga par Baltā spieķa pasākuma īstenošanu Strazdumuižā, jau runāja par konkrētu mērķi un tā veiksmīgu realizāciju — kopīga uzveduma izveidošanu, kurā piedalītos visi projektā «Pūt un spēlē Strazdumuižā» iesaistītie kolektīvi.

Ja jau tikšanās vietu mainīt nedrīkst, arī citām tradīcijām jāpaliek. Pēc emocionāli piesātinātas un darbīgas dienas sekoja omulīgs vakars, kurā radošie LNB ļaudis baudīja kopā būšanas prieku, piedalījās draudzīgās komandu sacensībās un izdziedāja dziesmas ģitāras pavadījumā. Spoži mirdzēja pilnmēness un, ja arī tajā naktī kādai zvaigznei bija lemts krist, varbūt kāds paspēja ievēlēties tikties vēl. Radoši un spilgti.