Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Ziņas

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 12 - 2014

ZIŅAS

— Starptautiskajā Cilvēku ar invaliditāti dienā, 3. decembrī, arī Daugavpils domes Sociālo lietu pārvalde organizēja savas pilsētas nevalstiskajām organizācijām svētkus. Tajos piedalījās arī mūsu LNB Daugavpils TO, gan stāstot par tehniskajiem palīglīdzekļiem, kas pieejami cilvēkiem ar redze invaliditāti, gan sniedzot koncertu. Pasākums tika atspoguļots Daugavpils vietējā televīzijā.

— Izglītības iniciatīvu centrs izstrādājis internetā vietni «E-punkts», kurā vienuviet atrodama informācija par atbalstu bērnu ar speciālām vajadzībām ģimenēm un pedagogiem: izglītības iespējas, sociālais atbalsts, speciālistu saraksts, diagnozes, NVO atbalsts, normatīvie akti. www.iic.lv

— 8. decembrī valdība nolēma, ka 2015. gada janvāra pensijas un pabalsti, kurus paredzēts izmaksāt 5. janvārī, tiks izmaksāti jau šogad, decembrī. Šādas izmaiņas nepieciešamas darbadienu pārcelšanas dēļ (2015. gada 2. janvāra darbadiena tiks pārcelta uz sestdienu, 10. janvāri).

— 16. decembrī Invalīdu lietu nacionālās padomes sēdē piedalījās arī LNLB valdes priekšsēdētāja S. Sproģe. Izskatīja šādus jautājumus: sociālās rehabilitācijas pakalpojumi personām ar funkcionāliem traucējumiem; plānotie procesi pārejai no aprūpes institūcijām uz sabiedrībā balstītajiem pakalpojumiem; konkurētspējīgas profesionālās izglītības pieejamība personām ar invaliditāti; atbalsts (motivācija, sociālā rehabilitācija) personām ar redzes, dzirdes un funkcionālajiem traucējumiem no ES fondiem; Latvijas prezidentūra ES Padomē, prioritātes nodarbinātības un sociālās politikas jomā; asistentu pakalpojumi pašvaldībās.

— Sākot ar 2015. gadu no valsts budžeta līdzfinansēs pašvaldību izdevumus sociālā darba speciālistu mērķtiecīgi organizētam konsultatīvam un izglītojošam atbalstam. Labklājības ministrija turpinās sociālās aprūpes pakāpenisku pāreju no institūcijām uz sociālo pakalpojumu sniegšanu dzīvesvietā cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. To paredz 16. decembrī valdībā pieņemtie vairāku likumprojektu grozījumi.