Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Audiogrāmatas 2013 — IV

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 2 - 2014

Audiogrāmatas 2013 — IV
(turpinājums)

Krievu literatūra
Merežko V., SOŅKA — ZELTA ROCIŅA. Skaistule Soņa Bluvsteina dzimusi kontrabandista un naudas viltotāja ģimenē. Jau šūpulī ielikta izmanība un veiklu darījumu prasme. Meitene ir muzikāla, runā vairākās valodās, taču traģisku apstākļu sakritība sagrauj viņas laimīgās nākotnes cerības. Viņa kļūst par vienu no 19. gs. lieliskākajām afēristēm. Lasa A. Vasermane, 13 st. 41 min.

Lietuviešu literatūra
Sabaļauskaite K., SILVA RERUM II. Grāmata ļaus tālāk uzzināt, kā veidojušies iepriekšējās paaudzes likteņi, lai arī daža laba mūžs beidzas tā, ka gandrīz vai roka nodreb, ierakstot to silva rerum — bajāru ģimenes grāmatā, ko nodod no paaudzes paaudzē. Lasa S. Kokoreviča, 15 st., 42 min.

Norvēģu literatūra
Vasmu H., SIMTS GADI. Piesātināts, bagātīgs, patiess un dziļi aizkustinošs romāns — plaša autobiogrāfiska dzimtas sāga, kur galvenās lomas atvēlētas četru paaudžu sievietēm, cenšoties izprast viņu likteņus, raksturus, pieņemtos lēmumus un katras varones spēka un vājuma avotus. Romāns ir arī par viņu vīriešiem — gan tiem, kas apprecēti, gan tiem, kas tikai mīlēti, un bieži vien, kā jau dzīvē, tas nav viens un tas pats. Lasa I. Berga, 17 st. 41 min.

Vācu literatūra
Larka S., KIVI AICINĀJUMS. Šis ir romānu «Balto mākoņu zemē» un «Maoru dziesma» turpinājums un triloģijas noslēdzošā grāmata. Ir 1907. gads, Jaunzēlande, Kenterberijas līdzenums. Glorija ir paaugusies un skumst pēc dzimtenes. Viņa sāk ienīst vecākus, jo tie viņai uzspieduši jaunu, negribētu dzīvi. Lai nokļūtu atpakaļ Jaunzēlandē, Glorija izkaļ pārdrošu plānu . Lasa I. Martinsone, 29 st., 19 min.

Linka Š., LŪRIĶIS. Viņš novēro svešas sievietes. Iejūtas viņu ikdienā. Identificējas ar tām un grib visu par viņām zināt. Tā viņš bēg no savas neveiksmīgās dzīves, no mūžīgā atraidījuma. No attāluma viņš ir iemīlējies skaistajā un veiksmīgajā Džilianā Vordā. Taču pamazām atskārst, ka ir idealizējis savu pielūgsmes objektu. Lasa A. Jākobsone, 19 st. 17 min.

Zviedru literatūra
Lekberga K., SLUDINĀTĀJS. Šis romāns pārsteidz ar spilgtiem raksturiem, aizraujošu un prasmīgi veidotu sižetu. Smalki izjustas un psiholoģiskas nianses vēstījuma stilā lasītājā notur neatslābstošu interesi līdz pat noslēpumu atrisinājumam un pēdējai grāmatas lappusei. Paralēlās sižetiskās līnijas noved lasītāju pie atziņas, ka noslēpumus nav iespējams noslēpt mūžīgi un, ka klusēšana spēj salauzt cilvēka sirdi un pat likteni. Lasa A. Jākobsone, 13 st., 54 min.

Bērniem
KARALIS LAUVA. Lasa G. Silakaktiņš, 9 min.
PIFA PIEDZĪVOJUMI. MAKSS UN MORICS. Lasa H. Liepiņš u. c., 57 min.


101 DALMĀCIETIS. Lasa G. Silakaktiņš, 9 min.
SNIEGBALTĪTE UN SEPTIŅI RŪĶĪŠI. Lasa A. Dzērve, 13 min.
VĀĢI. Lasa G. Silakaktiņš, 12 min.

LATVIJAS RADIO TEĀTRA IERAKSTI
Latviešu literatūra
Migla A., Rūmnieks V., KURŠU VIKINGI. Lasa Radio teātra aktieri, 13 st. 30 min.
Indrāne I., LAZDU LAIPA. Lasa Latvijas teātru aktieri, 2 st. 44 min.

Krievu literatūra
Arbuzovs A., MANS NABAGA MARATS. Lasa Latvijas teātru aktieri, 1 st. 47 min.

SKAŅU IERAKSTU STUDIJĀ RESTAURĒTĀS GRĀMATAS
Latviešu literatūra
Heniņš A., ES, SMILŠU KALNU JĀTNIEKS. Romānu cikla 1. grāmata. Lasa U. Deisons, 10 st. 30 min.
Heniņš A., SMILŠU KALNU VIRPUĻOS. Romānu cikla 2. grāmata. Lasa A. Bogdanovičs, 22 st. 14 min.
Rozītis P., CEPLIS. Lasa A. Bogdanovičs, 13 st..

Stradiņš J.I., ATVĒRTĀ SEIFA NOSLĒPUMS. Lasa A. Kūlainis, 13 st. 12 min.
Stradiņš J. I., DĒMONU VILLA. Lasa U. Deisons, 17 st. 27 min.

Angļu literatūra
Dikenss Č., NIKOLASS NIKLBIJS. Lasa Dz. Liepiņa, 41 st. 49 min.

Austrāliešu literatūra
Kjūsaka D., MELNAIS ZIBENS. Lasa Dz. Liepiņa, 9 st. 54 min.

LASĪTAVĀ RĪGĀ SAŅEMTIE DVD
COOL NORDIC. Izdevējs — Norden. A journey into the Northen landscape, the people and their stories. 1 st.
KURTS, ŠMORĒ, LAI ATPŪTINĀTU GALVU. Izdevējs — Biedrība Laikmetīgās mākslas centrs. Jautrs stāsts par kādu vīru vārdā Kurts, viņa ģimeni, integrāciju un valsti. Kurts strādā par autokrāvēju ostā un kādu dienu atverot konteineru, atrod tur kaut ko ļoti pārsteidzošu. Teātra iestudējumā piedalās bērni un jaunieši no Rīgas Skolēnu pils teātra «Zīļuks». 1st. 36 min.

GUNTIS BERELIS. Dokumentālais cikls «Rakstnieks tuvplānā» portretē Latvijas rakstniecības spilgtākos pārstāvjus. Viņu stāstījumā atklājas ne tikai paša rakstnieka personība, bet arī attiecīgā laikmeta iezīmes.
Noderīgs un saistošs materiāls skolēniem literatūras stundās, studentiem lekcijās, ikvienam literatūras interesentam. DVD skan. ilg. 52 min.

IMANTS ZIEDONIS. Dokumentālais cikls «Rakstnieki tuvplānā». 44 min.
DZEJASLODE. KRĀSAS. 2011. gadā radās ideja izveidot Latvijas dzejnieku sadarbības dzejoļu ciklu, rosinot Latvijas dzejniekus veidot kopīgus divdzejoļus kā vienotus valodiskus atspulgus dažādu krāsu asociācijām. Nosaukumā minētā dzejaslode ir simbols, kas atklāj katra divdzejoļa būtību — savienoties no divām dzejas puslodēm vienotā veselumā — dzejaslodē — un iedzīvina ne tikai valodisku, bet arī emocionālu vienotību. Tā ir interesanta un savdabīga radošā pieredze, kopīga dzejpanta veidošana, dzejniekiem reizē veidojot katram savu un kopus dzejoli. DVD skan. ilg. 53 min.