Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Kurzemē novērtē vides pieejamību

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 2 - 2014

Kurzemē novērtē vides pieejamību
«Kurzemes Vārds»

Kurzemē un Klaipēdā īstenota virkne projektu, kas vidi padarījuši pieejamāku cilvēkiem ar invaliditāti. Janvāra vidū Kurzemes Plānošanas reģiona rīkota brauciena laikā šos projektus varēja novērtēt gan pašvaldību pārstāvji, gan arī tie ļaudis, kuriem universālā dizaina principu ieviešana tieši ietekmē dzīves kvalitāti.

No Liepājas tos vērtēja pašvaldības un Liepājas Neredzīgo biedrības pārstāvji, pieminot arī, kas vēl būtu jāuzlabo un jāņem vērā, īstenojot nākotnes projektus. Par to informē Liepājas pilsētas pašvaldība.

Brauciena dalībnieki apskatīja liftu Nīcas Novada domē un mobilos pacēlājus Ventspilī, ko var izmantot arī ūdens piedzīvojumu parkā. Par projekta līdzekļiem no «Piejūras kempinga» pāri kāpai arī izbūvēta taka cilvēkiem riteņkrēslos, velosipēdistiem un ģimenēm ar ratiņiem. Savukārt, Kuldīgas Sociālajā dienestā ierīkots pacēlājs un izvietotas informatīvās zīmes Braila rakstā.

Brauciena dalībnieki uzzināja, ka Klaipēdas pašvaldība pludmalē iecerējusi uzstādīt 12 tualetes, kas speciāli pielāgotas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Šajā Lietuvas pilsētā projekta laikā tikušas rīkotas arī apmācības — Klaipēdas Profesionālās apmācības un rehabilitācijas centrā var apgūt masiera, florista vai viesnīcu darbinieka profesiju.

Kurzemes Plānošanas reģions īsteno projektu «Mana sociālā atbildība». Dalībniekiem no citām pašvaldībām liepājnieki izrādīja, kas ar projekta atbalstu paveikts Liepājā, lai vidi pieejamāku padarītu cilvēkiem ar invaliditāti.