Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Ziņas

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 2 - 2014

ZIŅAS

— Pēc VDEĀVK datiem 2013. gadā no 1. janvāra līdz 31. oktobrim redzes invaliditāte noteikta 1’666 cilvēkiem, no tiem 204 bērniem.

— 2013. gada pirmajos trīs ceturkšņos LNB un Latvijas Nedzirdīgo savienība kopumā izsniegusi 4’047 tehniskos palīglīdzekļus, no kuriem 1’607 ir tiflotehniskie un 2’440 surdotehniskie palīglīdzekļi.

— 22. janvārī Saeima apstiprināja labklājības ministra amatā Saeimas deputātu Uldi Auguli. Dzimis 1972. gadā Dobelē, beidzis LU Finanšu vadības fakultāti, darbojies kā Latvijas pārstāvis ES Reģionu komitejā, bijis Latvijas Pašvaldību savienības domes pārstāvis, K. Ulmaņa piemiņas muzeja «Pikšas» konsultatīvās padomes priekšsēdētājs. Zemnieku saimniecības «Auguļi» īpašnieks.

— LNB RC Jēkabpils rehabilitācijas grupa 12. februārī devās uz Jēkabpils Tautas nama kamerzāli, lai noskatītos savas bijušās pasniedzējas, psiholoģes un amatieru teātra aktrises Initas Zarkevičas mono izrādi «Neko es negribu». Tas ir muzikāls dzejas lasījums, kas tapis pēc Māras Zālītes darba par sievietes ceļu dzīvē un dzejā.

— LNB Rīgas pilsētas organizācijas biedri, pateicoties Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstam, aktīvi trenējas 2014. gada 16. maijā plānotajām Rīgas pilsētas peldēšanas sacensībām cilvēkiem ar redzes invaliditāti un Baltijas valstu cilvēkiem ar redzes invaliditāti peldēšanas sacensībām, kuras ir plānotas 2014 .gada 13. jūnijā. Paredzēts, ka piedalīsies 10 cilvēki no katras valsts.

Pateicamies Borisa un Ināras Teterevu fonda finansiālajam atbalstam sacensību organizēšanā un mūsu biedru iespējai trenēties un gatavoties cilvēku ar redzes invaliditāti peldēšanas sacensībām!

— Vēlreiz par Rīgas Labās zvaigznes atzinību. «Rosmes» janvāra rakstā «Rīgas labās zvaigznes 2013» ir neprecizitāte — nominācijai bija pieteikta arī LNB Rīgas pilsētas organizācijas brīvprātīgā darbiniece Rudīte Saksone, un arī viņai bija piešķirts Atzinības raksts un paredzēti ziedi. Dažādu iemeslu dēļ viņa uz pasākumu neieradās un tādēļ nenokļuva raksta autores uzmanības lokā Atvainojamies Rudītei Saksonei par pieļauto neuzmanību, novēlam vienmēr labu garastāvokli un labu veselību!

— 12. februārī VSAC «Rīga» filiālē «Jugla» Valntīndienas solo koncertu sniedza Lolita Kante. Ar jauku kopā sadziedāšanos pansionāta iemītnieki sirsnībā un dziesmotā noskaņojumā sveica arī savus laulātos pārus. Juglas pansionātā dzīvo 26 laulāti pāri. Viņi šajā Valentīndienas sarīkojumā saņēma īpašas dāvanas.

— Bet 13. februārī Juglas pansionāta iemītnieki tikās uz saviesīgu vakaru ar dzejas lasīšanu, klausīšanos par un ap mīlestību. Neizpalika arī dejas un mūzika.

Latvijas Neredzīgo sporta savienības ziņas
— 2014. gada čempionāts peldēšanās notiks 8. martā pl. 12 Inčukalna sporta kompleksa peldbaseinā (Zvaigžņu iela 2 a, Inčukalns). Nolikumu vaicājiet, rakstot pieprasījumu uz e-pastu: lnss2@inbox.lv.


— 22. martā notiks kārtējais LNSS kongress un jaunas valdes vēlēšanas. Pašreiz notiek kandidātu izvirzīšana. Viņu redzējumu par šīs organizācijas attīstību varēsiet lasīt LNSS mājaslapā — www.lnssinfo.lv.
Esiet aktīvi, iesaistieties!