Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Interese par LNSS peldēšanas čempionātu aug

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 3 - 2014

Nodaļa — Sports


Interese par LNSS peldēšanas čempionātu aug

2014. gada 8. martā notika Latvijas Neredzīgo sporta savienības (LNSS) čempionāts peldēšanā, kurš pulcēja lielāko dalībnieku skaitu četru gadu laikā, un tas padarīja sacensības spraigākas un interesantākas.

Čempionātam bija pieteikušies 22 sportisti, no tiem startēja 16. Lielākā daļa dalībnieku bija rīdzinieki — Rīgas, Strazdumuižas teritoriālo organizāciju un skolas, kuriem spēcīgu konkurenci, kā ierasts, sastādīja Neredzīgo Sporta kluba «ELPA» sportisti.

2014. gada peldēšanas čempionāts bija ievērojams ar to, ka pirmo reizi sacensības notika trīs vecuma grupās. Jaunākajiem dalībniekiem bija iespēja sacensties savā starpā un konkurēt arī ar pieaugušajiem, ko viņi darīja sekmīgi, izcīnot godalgotas vietas vispārējā ieskaitē.

Sieviešu konkurence priecēja, jo beidzot bija izveidojusies interesanta cīņa, šoreiz tikai par otrajām, trešajām vietām, uz pirmajām vietām nevienai no konkurentēm neatstāja LNB Rīgas organizācijas pārstāve Karīna Skalbe, kura pārliecinoši uzvarēja visos savos peldējumos.

Jau tradicionāli vislielākā konkurence ir vīriešu sacensībās, kuri azartiski sacenšas visās sacensību distancēs un stilos. Šajā gadā konkurence izpalika tikai 50 m distancē tauriņstilā, jo šajā stilā startēja tikai viens sportists.

Vīriešu konkurencē visvairāk godalgu izcīnījušie sportisti:

Viktors Sergejevs — 2. vieta 50 m brīvajā stilā, 1. vieta 50 m kraulā uz muguras, 1. vieta 50 m brasā.

Jevgēnijs Saharovs — 3. vieta 50 m brīvajā stilā, 1. vieta 50 m tauriņstilā, 1. vieta 100 m brīvajā stilā.

Gļebs Ļepskis — 1. vieta 50 m brīvajā stilā, 2. vieta 50 m kraulā uz muguras, 2. vieta 100 m brīvajā stilā.

Visus sacensību rezultātus un bildes var apskatīt LNSS mājaslapā http://lnssinfo.lv.

Latvijas Neredzīgo sporta savienības valde pateicas visiem, kas atbalsta sporta aktivitātes un nodrošina sacensību esamību un norisi cilvēkiem ar redzes traucējumiem!