Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Koncerts ārzemnieciskās noskaņās

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 3 - 2014

Koncerts ārzemnieciskās noskaņās
Svetlana Amberga

Pavasaris pienāk katru gadu, reizēm ātrāk, reizēm vēlāk. Strazdumuižas klubā pavasari ieskandināja 3. marta koncerts «Mīlestības skaņas». Koncertu atklāja Daugavpils teātra aktrise Natālija Kotona ar vārdiem, ka galvenais dzīvē ir mīlestība. Par šo tēmu arī skanēja dziesmas krievu, franču, spāņu, latīņu un angļu valodā.

Apmēram stundu uz kluba skatuves skanēja glāsmainas balsis un liegs muzikālais pavadījums ar jaušamām teātra noskaņām balss intonācijās, žestos un greznajos tērpos, ko atlika vien izbaudīt. Skaistas balādes krieviski dziedāja M. Čehova Rīgas Krievu drāmas teātra aktrise Irina Utkina, bet īpaši skatītāju sirdis sildīja šansoni no Parīzes, Edītes Piafas pilsētas, kurus izpildīja M. Čehova Rīgas Krievu drāmas teātra aktrise Veronika Plotņikova. Īsta dāvana — to var teikt pat ar zināmu lepnumu, jo koncerts bija pašu aktrišu dāvana ciemata iedzīvotājiem, biedrības biedriem un citiem interesentiem.

Salīdzinoši lielais apmeklētāju skaits parādīja, ka aktrises bija gaidītas un koncerta norise krievu valodā nav šķērslis mūzikas baudītājiem. Atnācēji novērtēja arī lielisko skaņas kvalitāti, kāda klubā ne vienmēr iespējama aparatūras trūkuma dēļ.

Noslēgumā, kad dīvas saņēma rozes, aplausi nevarēja vien rimties. Kā nākamais pasākuma punkts bija sarunas pēc koncerta par teātri un dzīvi, taču īsti organizēti tās neraisījās, tēja pa koncerta laiku bija atdzisusi un bija jāsilda vēlreiz, tomēr katrs, kas palika, dabūja pārmīt vārdus ar māksliniecēm un izteikt atzinību, daži nofotografējās ar aktrisēm un pat saņēma autogrāfus. Ja kāds bija īpaši kautrīgs, mākslinieču rokasspiediens un pretimnākšana palīdzēja atraisīties, un cilvēki devās mājās ar pacilātu noskaņu, daži pat atzina, ka sajutušies gluži kā ārzemju kafejnīcā.

Par izdevušos koncertu liels paldies jāsaka Olgai Galļamovai, kas atrada kontaktus ar biedrību un noorganizēja, lai mākslinieču uzstāšanos pavada skaņu režisors un video operators.

Koncertu vēlreiz var noklausīties un noskatīties mājaslapā www.lnbiedriba.lv, sadaļā Galerijas / Video.

Kas zina, varbūt biedrībā pavisam drīz paviesosies vēl kādi mākslinieki, kas no tīras sirds iepriecinās mūs ar burvīgu mūziku. Lai pavasaris ar mīlestību un sirds siltumu pilns!