Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

LNB Centrālās valdes locekļu darbi februārī

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 3 - 2014

LNB Centrālās valdes locekļu darbi februārī

Svetlana Sproģe:

— Strazdumuižas dzīvokļu sadales komisijas sēdē izskatīti dzīvokļu rindā uzskaitīto apmēram 60 cilvēku iesniegumi un piešķirti dzīvokļi trīs personām.

— Darba sanāksmē ar SIA «Strazdumuiža» un SIA «Liepājas pērkonīte» izrunātas dzīvokļu īres maksas izmaiņas.

— SIA «Rīgas satiksme» organizētajā sanāksmē kopā ar uzņēmuma vadošiem darbiniekiem un «Apeirona» pārstāvjiem pārrunāta sabiedriskā transporta pieejamība cilvēkiem ar redzes traucējumiem. LNB iesniegusi konkrētus priekšlikumus. Par tiem lasiet nākamajā «Rosmē».

— Daugavpils Psihoneiroloģiskās slimnīcas atbildīgie speciālisti konsultēti par vides pieejamības nodrošināšanas prasībām.

— LU Rīgas Medicīnas koledžā pārrunātas sertifikācijas jautājumu problēmas, iespējas vēl kādu projektu izstrādei, lai sagatavotu masiera profesijā cilvēkus ar redzes traucējumiem, un jaunu kvalifikācijas programmu izstrādi esošiem masieriem, lai viņi iegūtu pirmā līmeņa augstāko izglītību.

Māris Ceirulis:

— Sniegtas konsultācijas klātienē, telefoniski, elektroniski par UD ieviešanu, principu piemērošanu vides un informācijas pieejamībai visā Latvijā.

— Atbilstoši LM koncepcijai «Par sociālās uzņēmējdarbības ieviešanas iespējām Latvijā» iesniegti priekšlikumi sociālās uzņēmējdarbības ieviešanai Latvijā.

— Panākts, ka 3. grupas invalīdiem tiek nodrošinātas bezmaksas braukšanas biļetes Liepājas sabiedriskajā transportā, lai viņi varētu iesaistīties dienas centra pakalpojumos un aktivitātēs. To finansiāli atbalsta Liepājas pilsētas dome (60 cilvēkiem katru mēnesi).

— Sniegti priekšlikumi par sabiedriskā transporta pieejamību Rīgas pilsētā, iesakot pie pirmajām ārējām durvīm ārpusē pielikt mikrofonu, kas paziņotu maršruta numuru. Esam pret pultīm un līdzīgiem palīglīdzekļiem, kas nebūs pieejami cilvēkiem ar invaliditāti no citām pilsētām, pensionāriem u. c.

Gunārs Dzindzuks, Valentīna Lansberga:

— Rēzeknes domes Sociālo lietu komisijai sniegtas konsultācijas par UD piemērošanu un likumdošanu. Pilsētā sākti ielu rekonstrukciju darbi, tiek būvēti jauni objekti. Kā pozitīvs piemērs Rēzeknē minēta jaunā koncertzāle «GORS» un Atbrīvošanas aleja, kur ierīkoti trotuāri ar vadlīnijām un skaņas luksofori.

— Latvijas Radio 1. programmā sniegta intervija par dzīvokļu pielāgošanu pēc UD principiem un par tehnisko palīglīdzekļu izmantošanas un iegādes iespējām.

— Rēzeknes augstskolas studentu grupai sniegta informatīva lekcija par LNB darbu Latvijā un UD principu ievērošanas nepieciešamību.