Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

«Nāc līdzās!» jauniešu koris aicina jaunus dalībniekus

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 3 - 2014

Nodaļa — Sludinājumi un ziņas


«Nāc līdzās!» jauniešu koris aicina jaunus dalībniekus
Sarma Freiberga, fonda vadītāja

Invaliditāte nav šķērslis dziedāšanai, un joprojām ir dažas vakances jauniešu korī «Nāc līdzās!», kurā pašreiz dzied 24 jaunieši ar īpašām vajadzībām vecumā no 15 līdz 30 gadiem. Tie ir gan neredzīgi un vājredzīgi jaunieši, gan jaunieši ar kustību traucējumiem.

Vairāki jaunieši mēro tālu ceļu uz mēģinājumiem, tādēļ mēģinājumi notiek sestdienās no pl. 11 līdz 13 Strazdumuižas internātvidusskolā Rīgā, Juglas ielā 14a.

Kaut arī koris izveidots salīdzinoši nesen, šī ir pirmā īstā darba sezona. Esam jau sasnieguši tādu līmeni, ka esam nolēmuši sākt lielu un skaistu projektu — ierakstīt kora audio disku «Nāc līdzās un dziedi Eiropā!», kurā būtu ietvertas dažādu Eiropas valstu dziesmas to oriģinālvalodās. Disks būs lieliska dāvana Latvijai, kad tā būs Eiropas prezidējošā valsts 2015. gadā!

Diska prezentācijas koncertu plānojam Rīgā 2015. gada sākumā. Tādēļ nākamās sezonas sākumā esam ieplānojuši korim piesaistīt arī nedzirdīgos jauniešus. Jau noticis pirmais ieraksts, un tajā mēs ierakstījām trīs dziesmas — īru, norvēģu dziesmas un visiem zināmo Mārtiņa Brauna dziesmu «Saule, Pērkons, Daugava», ar komponistu pie klavierēm. Paralēli ierakstam korim paredzēti dažādi koncerti gan Rīgā, gan novados.

Mūsu korī ir divi diriģenti — Aira Birziņa un Rūdolfs Bērtiņš. Lai koristi iemācītos pārvaldīt savu balsi un tā labāk skanētu, ar katru dziedātāju individuāli strādā vokālā pedagoģe, LNO dziedātāja Evita Zālīte.

Taču, lai kora skanējums būtu pilnskanīgs, mums vajadzīgi vēl dziedātāji — puišiem basu grupā un meitenēm altu grupā. Protams, mēs noteikti noklausīsimies arī labus tenorus vai soprānus.

Aicinām droši pieteikties jauniešus ar īpašām vajadzībām, kam patīk dziedāt un kam ir vokālās dotības!

Lai varētu precizēt potenciālo dziedātāju noklausīšanās laiku, lūgums zvanīt pa telefonu «Nāc līdzās!» vadītājai Sarmai Freibergai: 29238333.

Nekavējieties, darbs korī rit pilnā sparā, jo darāmā ir ļoti daudz. Gaidīsim savā pulkā!