Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Pasākumi LNerB filiālbibliotēkās

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 3 - 2014

Pasākumi LNerB filiālbibliotēkās

— Pirmais kalendārā pavasara mēnesis LNerB Daugavpils filiālbibliotēkā iesācies ar izstādi «Tiem, kuriem mājās ir kaķis, nav nepieciešami citi dekori», kas veltīta īstam marta varonim, kurš ar savām skaļajām dziesmām viens no pirmajiem signalizē par pavasara atnākšanu. Ne velti 1. martā tiek atzīmēta Vispasaules kaķu diena!

Izstādē varēja atrast ne tikai noderīgas grāmatas un rakstus par kaķu uzvedību, šķirņu īpatnībām, kaķu terapiju un citām praktiskām lietām ap un par murrātājiem, bet arī daiļliteratūras darbus bērniem un pieaugušajiem parastajā iespiedrakstā un audioformātā, kuru galvenais personāžs ir KAĶIS.

Līdz 31.martam būs apskatāma Viļa Plūdoņa 140 gadu jubilejai veltītā izstāde «Uz saulaino tāli». Tajā būs iespējams iepazīties gan ar Plūdoņa prozu, gan dzejas darbiem, kuru vidū atrodamas arī poēmas, kas uzskatāmas par latviešu literatūras vēsturē pirmajiem šausmu žanra darbiem, kuri turklāt uzrakstīti dzejā.

— Kanzaši ziedu un pērļošanas darbnīca februārī notika Rēzeknes filiālbibliotēkā. Interesenti varēja apgūt dažus kanzaši tehnikā veidotu ziedu un pērļošanas noslēpumus. To ierādīja bibliotēkas lasītāja no Līvāniem Elita Stikāne, bet vienu no pērļošanas tehnikām palīdzēja apgūt lasītāja no Rēzeknes Inese Ratniece.

— «Sieviete — tā ir…» — Rēzeknes filiālbibliotēkas lietotāji februāra mēnesī tika aicināti dzejā, prozā, mūzikā izteikt savas domas par sievieti. Sieviete — tā ir mīkla, neatminēta, sākumu sākums, vīrieša dvēseles atspulgs, ticība, cerība, mīlestība, puķe visskaistākā. Šīs un vēl daudzas citas atziņas izskanēja lasītāju iesniegtajos darbos.

7. martā filiālbibliotēka aicināja visus uz literāri muzikālu pēcpusdienu «Sieviete — tā ir…», kur tika prezentēti bibliotēkas lasītāju literārie un muzikālie priekšnesumi.