Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Projektu pasākumi biedrībā

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 3 - 2014

Nodaļa — Latvijas Neredzīgo biedrībā


Projektu pasākumi biedrībā
Svetlana Amberga

Gada sākums ir veiksmīgi aizvadīts, un nākamie pasākumi iezīmējas arvien skaidrāk. Arī šogad plānojam turpināt sadarbību ar Borisa un Ināras Teterevu fondu. Projekta nosaukums «Pūt un spēlē» izsaka tā būtību — popularizēt cilvēku ar redzes invaliditāti radošos priekšnesumus. Iecere ir atbalstīt teātra un pūtēju orķestra amatieru kolektīvus Rīgā, Cēsīs un Balvos, lai tiem būtu iespēja savus priekšnesumus parādīt tuvējā apkārtnē un citur, kur tos aicina. Kolektīvi arī radīs kopīgu uzvedumu, kuru plānots parādīt Baltā spieķa dienā Rīgā vai kādā citā pilsētā. Projekts būs arī kā iespēja iegādāties instrumentus mūsu pūtēju orķestrim, veidot nelielas dekorācijas teātru izrādēm, nopirkt skatuves prožektorus Strazdumuižas kluba zālei, apmaksāt transporta izdevumus un visiem projekta dalībniekiem kopīgi doties pieredzes apmaiņas braucienā vasarā. Projekts notiks visa šī gada garumā.

«Grundtvig» mācību partnerības projekta «Pieaugušo izglītības pieredze neredzīgiem un vājredzīgiem cilvēkiem Eiropā» ietvaros Varšavā, Polijā, no 10. līdz 13. aprīlim notiks pieredzes apmaiņas seminārs, tajā piedalīsies LNB Rehabilitācijas centra darbinieki. Tikšanās tēma — par mācīšanos dažādos veidos, īpaši neformālā veidā. Projekta mērķis ir salīdzināt veidus, kā organizēt pieaugušo izglītības pasākumus un apmācības neredzīgiem un vājredzīgiem cilvēkiem Eiropā, īpašu uzmanību pievēršot neformālām aktivitātēm, lai uzlabotu mācīšanās pieredzi, kā arī novērtētu neformālās prasmes neredzīgiem un vājredzīgiem cilvēkiem, lai palīdzētu viņiem atrast darbu un aktīvi iesaistīties sabiedrībā. Mūsu partneri šajā projektā ir no Spānijas, Polijas, Čehijas un Itālijas. Projektu koordinē biedrība no Itālijas «ANPVI ONLUS». Tā ir otra lielākā biedrība Itālijā, kas pārstāv redzes invalīdu intereses. Projekts paredz, ka pasākumi notiks visās valstīs, kuras iesaistījušās projektā. Latvijā projekta partneri viesosies jūnijā.

Maijā sāksies projekts «Saredzi veselību un sporto», kura galvenā aktivitāte ir jauniešu vasaras nometne no 14. līdz 18. jūlijam. Projekta mērķis ir iesaistīt jauniešus ar redzes traucējumiem veselīga dzīvesveida iespēju izzināšanā un testēšanā, rezultātā kopīgi izveidojot īsfilmu par neredzīgu un vājredzīgu jauniešu sporta un veselīga dzīvesveida iespējām, sekmējot jauniešu radošumu, aktīvu dzīvesveidu un iekļaušanos vienaudžu vidū. Nometne notiks Cēsu pusē, tajā piedalīsies 30 jaunieši ar redzes traucējumiem.

Maijā plānots iesniegt Sabiedrības integrācijas fonda projekta II daļu. Visiem jātur īkšķi, lai veiksmes gadījumā biedrībai būtu ilgtspējīgs projekts uz vairākiem gadiem.

Par pasākumiem un projektiem informācija sekos. Papildus atgādinu, ka tiem, kas lasa ziņas interneta vidē, esam pieejami sociālajos tīklos:

Draugiem.lv/lnbiedriba

Facebook.com/LatvijasNeredzigoBiedriba

Twitter.com/LNBCV