Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Reģionālais mākslas festivāls «Nāc līdzās Latgalē!»

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 3 - 2014

Reģionālais mākslas festivāls «Nāc līdzās Latgalē!»

2014. gada 10. martā Daugavpils pilsētas Kultūras pilī notika pirmais no reģionālajiem mākslas festivāliem «Nāc līdzās!».

Bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām rādīja savus talantus gan uz skatuves, dziedot, dejojot, spēlējot teātri, muzicējot un piedaloties radošo darbu izstādē. Uz festivālu «Nāc līdzās Latgalē!» bija pieteikušies 170 dalībnieki no 17 skolām, aprūpes centriem un bērnu namiem no dažādiem Latgales novadiem. Viskuplāk, protams, bija pārstāvēta pati Daugavpils, no kuras bija gan paši mazākie dalībnieki, kuri vēl apmeklē bērnudārzu, gan speciālo skolu audzēkņi.

Šogad reģionālie festivāli nes līdzi vēl vienu jaunu projektu, ko organizē fonds «Nāc līdzās!» — domrakstu konkursu vecāko klašu audzēkņiem par tēmu «Būt līdzās!». Konkursa mērķis — veicināt iekļaujošas sabiedrības veidošanos Latvijā.

Festivāls «Nāc līdzās!» šai gadījumā būs kā stimuls, lai aktivizētu jauniešus domāt par saviem vienaudžiem, kuri ir nedaudz atšķirīgi, bet arī vēlas būt kopā ar visiem vienotā sabiedrībā. No Daugavpils uz koncertu ieradīsies 12 vispārizglītojošo skolu 8. un 11. klašu skolēni, kopskaitā ap 85 skolēniem, kuri pēc koncerta noskatīšanās piedalīsies domrakstu konkursā. Sešus labākos domrakstus no Daugavpils sūtīs uz Rīgu, kur tie piedalīsies konkursā kopā ar citu reģionu jauniešu domrakstiem, lai cīnītos par iespēju būt publicētiem laikrakstā «Diena» un nolasītiem Latvijas radio.

Labākos koncerta priekšnesumus izvirzīs uz Rīgas Lielkoncertu, kurš notiks 15. aprīlī RSU aulā. Tajā izvirzītie laureāti šogad kopā ar pūtēju orķestri «Rīga» un populāriem skatuves māksliniekiem uzstāsies labdarības akcijas koncertā «Nāc līdzās Ziemassvētkos!», kurš šogad notiks Latgales koncertzālē GORS 15. decembrī.

12. martā «Nāc līdzās Kurzemē!» notika Kuldīgā. Bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām rādīja savus talantus gan uz skatuves, dziedot, dejojot, spēlējot teātri, muzicējot, gan radošo darbu izstādē.

Uz festivālu bija pieteikušies 140 dalībnieki no 13 skolām, aprūpes centriem un bērnu namiem no dažādiem Kurzemes novadiem: no Pelčiem, Sabiles, Liepājas, Tukuma, Aizputes un citām vietām.

Koncertu ar saviem priekšnesumiem kuplināja kultūras nama deju grupa «Fokuss».

27. martā Valmieras kultūras centrā notiks «Nāc līdzās Vidzemē!».

12. aprīlī koncerts «Nāc līdzās Zemgalē!» gaidīs savus klausītājus Jelgavas kultūras namā.

Ieeja visos koncertos un izstādēs brīva.