Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Bibliotēkā ieskaņotās audio grāmatas 2014, I

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 4 - 2014

Nodaļa — Latvijas Neredzīgo bibliotēkā


Bibliotēkā ieskaņotās audio grāmatas 2014, I
Dzintra Isajeva, LNerB bibliogrāfe

Latviešu literatūra

Bastjānis — Krasts I. PAŠVĒSTURE — PIEMIŅAI. 3. grāmata. Vēsture. Lasītājiem jau pazīstamas Ilmara Bastjāņa—Krasta grāmatas «Pašvēsture» (Likteņstāsti, 1998) un «Pašvēsture bēgļu gaitās un trimdā Amerikā» (Likteņstāsti, 2001). Grāmata «Pašvēsture — piemiņai: memuāri, stāsti, dzejoļi, apceres, draugu vēstules» (Likteņstāsti, 2006) ir veltīta Ilmara Bastjāņa — Krasta piemiņai, kurš mūžībā aizgāja 2004. gadā, nepabeidzis savu trešo grāmatu. Tāpēc to mēģinājuši izdarīt viņa draugi Latvijā un trimdā. Lasa S. Kokorēviča, 14 st. 58 min.

Bauere I. PIEDOD, KAROLĪNE! Romāns. 1861. gada rudenī Durbes Ziemeļu draudzes mācītāja Edmunda Proktora ģimenē gandrīz vienlaikus mājskolotāja darbu sāk divi jauni, izglītoti cilvēki: vāciete Karolīne Lizete, Gramzdas daktera Frīdriha Rolofa vienīgā meita, un latvietis Atis, Krotes drēbnieka un vēlāk muižas lopu pārrauga Kristapa Kronvalda dēls, par kura izglītošanu un apmācīšanu smalkās manierēs rūpējies vietējās draudzes gans Erenfests Katerfelds. Viņš neparasti apdāvināto puisi pieņēmis par audžudēlu. Jauno ļaužu starpā uzplaukst mīlestība. Kā veidotos dedzīgā tēvzemes patriota Ata Kronvalda dzīve un ko viņš sasniegtu, ja blakus nebūtu pacietīgās un inteliģentās Karolīnes, var tikai minēt. Lasa Z. Bičevska. 18 st. 47 min.

Bērziņš M. MANAS DZĪVES APRAKSTS. Dzīvesstāsts. Šajā grāmatā tiek publicētas 20. gadsimta astoņdesmito gadu sākumā slepenās burtnīcās rakstītās Miķeļa Bērziņa atmiņas par bērnību cara Krievijā, dzīves plaukumu neatkarīgajā Latvijā un pārciesto Sibīrijā. Lasa O. Vītoliņa. 11 st. 5 min.

Gailīte A. S. NEREDZAMO VAŽU GŪSTĀ. Romāns. A. S. Gailītes romānā izsekots vācu zēna Pētera Tomasa, vēlāk saukta Pierre van de Velde, tad — Georgs Jaunzemis, liktenim. Puisēns 1945. gadā tiek nolaupīts no bērnu patversmes Beļģijas galvaspilsētā Briselē. Autore cenšas izprast latviešu sievietes, bēgles Annas Rauzes motivāciju: kāpēc viņa bērnu nozagusi un ar to bēguļojusi pa pasauli, mainot dzīves vietas Briselē, Lībekā, Minhenē, līdz beidzot nokļuvusi Jaunzēlandes Dienvidsalas pilsētā Kraistčērčā. Lasa I. Berga. 7 st. 26 min.

Cukurs H. MANS LIDOJUMS UZ GAMBIJU. Pirms 80 gadiem pasaule bija citāda. No mūsdienām tikpat neiespējami citāda, kā no tām dienām skatoties — mūslaiki. Ir mainījušies mērogi un, iespējams, zināšanas un tikumi, taču nemainīgi joprojām apbrīnu un cieņu izraisa retākā no cilvēciskajām īpašībām — varonība — un spēcīgākā no tām — drosme. Šī grāmata caurstrāvota ar nemirstīgo un laicīgo, kas kļuvis par interesantu vēsturi. Lasa O. Vītoliņa. 12 st. 17 min.

Judina D. DĪVAINAIS LĪGO VAKARS. Romāns. Annas Elizabetes svētku aģentūra organizē grandiozu vasaras saulgriežu balli. Mežāju pagastā tādas nav bijis kopš pirmās brīvvalsts laikiem.

Svētku priekšvakarā Annas draugi Pūču salā atrod pusgadsimtu vecus kaulus un apraktu lādi ar seniem dokumentiem, kas liecina, ka pirms 70 gadiem te izdarīti šausmīgi noziegumi. Pagasta ļaudis par pagātni labprāt nerunā, lai nenotiek kāda nelaime. Bet ir jau par vēlu. Balles naktī neilgi pēc pusnakts bez vēsts pazūd Annas draudzene Zane, bet nākamajā dienā tiek nogalināts pagasta šoferis Antons un aplaupīts ciema veikals. Vecākie mežājnieki uztraukti — tā jau reiz ir bijis, vēsture atkārtojas, atkal pazūd cilvēki, gaidāmas nelaimes, būs vēl citi upuri. Lasa A. Jākobsone. 12 st. 48 min.