Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Bibliotēku nedēļa Rēzeknē

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 4 - 2014

Bibliotēku nedēļa Rēzeknē

Šogad bibliotēku nedēļa Latvijā tiek organizēta laikā no 21. līdz 27. aprīlim un tiek veltīta veselībai: informācija par medicīnisko un veselības aprūpi, veselīgs dzīvesveids, atbalsta grupas, dažādas terapijas un to pielietojums utt.

Domājot par pareizu un kvalitatīvu bērnu ar īpašām vajadzībām apkalpošanu bibliotēkā, 23. aprīlī Rēzeknes filiālbibliotēkas bibliotekāres piedalījās seminārā «No teorijas uz praksi», kur ieguva zināšanas par metodēm darbā ar bērniem ar autiska spektra traucējumiem.

Semināru organizēja biedrība «Eņģeļi ar mums» sadarbībā ar Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centru «ZEIMUĻS».

Savukārt, 24. aprīlī uz ekskursiju bibliotēkā ieradās Rēzeknes novada Griškānu pagasta pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņi, līdzi dāvanā atvedot savus zīmējumus par aizvadītajām Lieldienām.

Bērnu zīmējumu izstāde «Manas raibās Lieldienas» bibliotēkā būs apskatāma no 25. aprīļa līdz 13. maijam.

Tā kā šogad gatavošanās bibliotēku nedēļai sakrita ar Lieldienu gaidīšanas laiku, tad bibliotēka aicināja apmeklēt izstādi «Lieldienas gaidot» un iegūt informāciju par to, kas ir Lieldienas, izvēlēties tautasdziesmas un dzejoļus par Lieldienām, lasīt Lieldienu stāstus, iepazīties ar Lieldienu tradīcijām, ticējumiem, mīklām, rotaļām, kā arī gūt dažādas idejas olu krāsošanai, telpu dekorēšanai, galda klāšanai, dažādas Lieldienu ēdienu receptes, lai ikviens varētu savām rokām radīt svētku noskaņu.