Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Liepājā īpaša diena projektā

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 4 - 2014

Liepājā īpaša diena projektā

«Augstākā laime ir padarīt laimīgu kādu citu,» teicis vācu rakstnieks Teodors Fontāne.

Dzīvē ir brīži, kad nauda nav prieka un laimes kritērijs. Nemateriālu dāvanu pasniegšana un saņemšana var sniegt brīnišķīgas emocijas.

Šādi varētu teikt par Emīla Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas bērnu, jauniešu un pasniedzēju pasniegto dāvanu EEZ projekta «Esi aktīvs un iesaisties» dalībniecēm un pārējiem klausītājiem, kuri marta sākumā bija pulcējušies Liepājas Neredzīgo biedrības zālē.

Zvanu ansambļa uzstāšanās un jauniešu individuālie muzikālie priekšnesumi iekustināja klausītāju un skatītāju dvēseles stīgas un īpaši aizkustināja cilvēkus ar redzes traucējumiem.

Tik kuplā skaitā šajā projektā dalībnieki bija kopā pulcējušies pirmo reizi. Un tas par godu sievietēm. Ja datoram ir podziņa, kuru nospiežot, varam dzēst visu, varam izdzēst daļu informācijas vai tikai to, kas mums nepatīk, tad ar cilvēku tā nevar. Dzīves notikumi nogulst atmiņā, un izdzēst vai mainīt neko nav iespējams.

Pie atmiņām vecākā gadagājuma cilvēkiem piederas arī 8. marts, Starptautiskā sieviešu diena. Šim datumam tuvojoties, katra projekta dalībniece tika uzrunāta un sveikta individuāli. Projekta vadītāja Māra Ceiruļa uzruna, muzikālā dāvana un jaukā, pavasarīgā atmosfēra patiesi iepriecināja visus klātesošos.

Patīkamu pārsteigumu sagādāja arī projekta klienti, jo klūgu pīšanas un zīda apgleznošanas nodarbībās tapušie izstrādājumi, kas tika izstādīti un demonstrēti nelielā ekspozīcijā, izsauca neviltotu apbrīnu par pensijas vecuma cilvēku un cilvēku ar dažādiem funkcionāliem traucējumiem varēšanu.

Projektā nodarbības notiek jau piekto mēnesi. Izveidojušās interešu grupas, kurās, praktiski darbojoties, skan gan sarunas, gan smiekli, kas uzšķiļ dzīves dzirksti līdz nākošajai nodarbībai.