Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Miera skrējiens arī cauri Latvijai

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 4 - 2014

Miera skrējiens arī cauri Latvijai

No 2014. gada 26. līdz 30. jūlijam jau 14. reizi miera skrējiena «Peace Run» Eiropas posma ietvaros Latvijā viesosies daudznacionālā skrējēju komanda.

No 2014. gada februāra tā vairāk kā astoņu mēnešu garumā ar miera lāpu apceļo visas Eiropas valstis, veicot ap 24 000 km garu distanci.

Šis skrējiens ir kā simboliska vēsts ar skriešanas starpniecību paust vienotību un sadraudzību starp dažādu tautību un pārliecību cilvēkiem.

Tas nav komerciāls vai politisks projekts, un tā organizatori darbojas uz brīvprātības principiem.

Savā ceļā Miera Skrējiens apmeklē tūkstošiem apdzīvoto vietu un tiekas ar vietējiem iedzīvotājiem, no rokas rokā nododot lāpu un daloties ar savu iedvesmu un sapni par labāku pasauli.

Skrējēji apmeklē skolas, interešu un skrējēju klubus, kā arī vietējās NVO un valsts institūcijas — visus, kas jūtas iedvesmoti tikties ar komandu un piedalīties savu iespēju robežās.

Skrējiena ceļā sportisti un ne sportisti, bērni un vecāki, lieli un mazi tiekas, lai paskrietu kopā, nododot sadraudzības lāpu no rokas rokā, vai arī vienkārši paturētu to rokās, paužot savu labo gribu gaišākai pasaulei.

Arī cilvēki ar invaliditāti ir aicināti aktīvi piedalīties!

Lūk, datumi un pilsētas, caur kurām virzīsies Miera Skrējiens Latvijā:

26. jūlijs — Valka, Strenči, Trikāta, Smiltene.

27. jūlijs — Smiltene, Ranka, Jaunpiebalga, Vecpiebalga, Cesvaine, Madona.

28. jūlijs — Madona, Vestiena, Ērgļi, Madliena, Skrīveri.

29. jūlijs — Skrīveri, Aizkraukle, Koknese, Pļaviņas, Jēkabpils, Līvāni.

30. jūlijs — Līvāni, Preiļi, Daugavpils, Medumi, Zarasai (Lietuva).

Mēs dzīvojam laikā, kad tik ļoti ir svarīga draudzības saišu veidošana Eiropas un visas pasaules kopīgajās mājās.

Skrējiens ir taustāma izpausme cilvēces nepieciešamībai pēc draudzības un sapratnes, un tā mērķis nav gūt peļņu vai veicināt kādu politisku vai reliģisku mērķu sasniegšanu, bet izcelt priekšplānā labo gribu starp cilvēkiem un nācijām.

Tāpēc visdažādākie cilvēki piedalās šajā stafešu skrējienā, kas iedibināts 1987. gadā.

Ja skrējiens virzās netālu no Jūsu mājām, interesējieties par dalības iespējām savā pašvaldībā!

Nesēdiet kūtri mājās, noskatoties, kā citi aktīvi pauž savu varēšanu. Šeit katram ir dota iespēja.

Skrējienam izteikuši atbalstu tādi pasaulē pazīstami cilvēki kā Nelsons Mandela, Mihails Gorbačovs, Māte Terēze.

To iedvesmojis sportists, filozofs un mūziķis, UNESCO miera medaļas un Mahatmas Gandija miera balvas laureāts Šri Činmojs (1931 — 2007), kurš patiesi ticēja tam, ka sports ir spēcīgs instruments pasaules harmonijas veicināšanā.

Piedalīties skrējienā — tas nav neviena pienākums. Skrējēju komandas biedri velta savus līdzekļus, laiku un labo gribu, lai paustu šo vienotības ideju un dalītos ar labāko, ko viņi var piedāvāt — ar skriešanas palīdzību. Tieši tāpat arī mums, sagaidītājiem, ir iespēja pasniegt labāko, kas mums ir — labo gribu, un dot mūsu Latvijas iedzīvotājiem iespēju kļūt par daļu no skrējiena un sajust sevi kā neatņemamu un neaizstājamu daļu no pasaules.

2012. gadā skrējiens svinēja savu 25 gadu jubileju, un Latvijā sešu dienu laikā tika veikti apmēram 500 km.

2014. gada skrējiena pasākumi paralēli noritēs arī ASV, Āzijā, Centrālajā un Dienvidamerikā, Āfrikā, Austrālijā un Jaunzēlandē.

Miera skrējiena Latvijas posma koordinatoru grupas vadītājs ir Gints Peleckis. Tālrunis: 29950000. E-pasts: latvia@peacerun.org

www.peacerun.org/lv