Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Vieglatlētikas čempionāts Lietuvā

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 4 - 2014

Vieglatlētikas čempionāts Lietuvā
Edgars Kļaviņš

Arī šogad ikgadējā Lietuvas Neredzīgo sporta federācijas atklātajā čempionātā Latvijas vieglatlēti guva panākumus. Latviju pārstāvēja Konstantīns Mešalkins un Edgars Kļaviņš.

Konstantīns startēja 60 m, 200 m distancēs un tāllēkšanā. Edgars — 60 m, 200 m un 400 m distancēs.

Edgars Kļaviņš

60 m priekšskrējienā, uzstādot jaunu personīgo rekordu (7,42), uzrādīja absolūti labāko laiku.

Finālā E. Kļaviņam izdevās rekordu labot par 0,02 sekundēm, finišu sasniedzot pēc 7,40 sekundēm, kas deva 1. vietu.

200 m Edgars finišu sasniedza pēc 24,86 sekundēm.

Arī šajā distancē neviens cits atlēts nespēja izdarīt to ātrāk, kas ļāva atkal Edgaram kāpt uz augstākā goda pjedestāla.

Arī 400 m Edgars netika pārspēts, līdz ar to viņš izcīnīja vēl vienu zelta medaļu. Kļaviņa rezultāts: 55,34.

Edgara Kļaviņa komentārs pēc starta:

— Par 60 m varu teikt vienīgi to, ka šogad man ir apskaužama statistika — katrs skrējiens, ko skrienu, ir arvien ātrāks un ātrāks, un esmu pārliecināts, ka būs vēl ātrāk.

200 m arī noskrēju normāli, it kā Latvijas čempionātā Kuldīgā bija labāks laiks, bet nedomāju, ka tas ir objektīvs rādītājs, jo manēžas atšķiras.

Ja runā par 400 m, tad gan es neesmu apmierināts, īpaši par to, kā es skrēju — pirmo apli vienkārši «vilkos», otrajā tikai sāku skriet kā nākas. Tas nav normāli, ja pēc 400 m staigā smaidīdams, kamēr citi mokās. Šo medaļu pēc attieksmes noteikti neesmu pelnījis!

Es pats nesapratu, kāpēc tā skrēju, varbūt man bija bail, ka slikti paliks, varbūt tāpēc, ka neviens konkurents blakām nebija, nezinu. Šī noteikti man ir viela pārdomām. Bet kopumā par sezonu esmu ļoti priecīgs un pateicīgs, ka tik strauji progresēju.

Īpašs paldies LNSS, LPK, Best4team, X-Power, sporta uztura speciālistam Jānim Leitim un, protams, arī trenerim.

Konstantīns Mešalkins

60 m distancē jau priekšskrējienā uzstādīja jaunu personīgo rekordu — 7, 92, uzrādot trešo labāko laiku. Finālā rekordu laboja vēlreiz, finišējot pēc 7,85 sekundēm, kas arī šoreiz bija trešais labākais rezultāts.

200 m Konstantīns uzrādīja trešo ātrāko laiku — 26,13, otrās vietas ieguvējam zaudējot vien 2 simtdaļas.

Tāllēkšanā viņa tālākais lēciens bija 5,49 m, ko izdevās pārspēt tikai diviem atlētiem, līdz ar to Konstantīns izcīnīja vēl vienu bronzu.

Konstantīna Mešalkina komentārs pēc starta:

— Esmu ļoti priecīgs par 60 m, jau priekšskrējienā uzlaboju savu personīgo rekordu un finālā to izdarīju vēlreiz. Liels prieks, ka progresēju! 200 m skrēju, varētu teikt, tikai treniņa pēc, es neesmu gatavojies šai distancei.

Par tāllēkšanu esmu apmierināts, it kā vajadzētu tālāk lēkt, un fiziski noteikti to spēju, bet es baidos no atspēriena dēlīša. Man jāsakārto sava galva, tad viss būs kārtībā. Gribu izpildīt uz Eiropas čempionātu vieglatlētikā normatīvu paraolimpiešiem, domāju, ka noteikti to varu.