Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

ASV vēstniecība iepazīst Liepājas nevalstiskās organizācijas

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 5 - 2014

ASV vēstniecība iepazīst Liepājas nevalstiskās organizācijas
Liepajniekiem.lv

2014. gada 10. aprīlī noslēdzās ASV vēstniecības cilvēktiesību speciālistes Amiras Ismailas divu dienu ilgā vizīte Liepājā. Vizītes laikā cilvēktiesību speciāliste kopā ar ASV vēstnieku Latvijā iepazina dažādu Liepājas nevalstisko organizāciju darbu, arī Liepājas Neredzīgo biedrību.

Viņa atzinīgi vērtēja Liepājā paveikto universālā dizaina ieviešanā un to, ka arī citas Latvijas pilsētas šobrīd mācās, kā pielāgot vidi cilvēkiem ar invaliditāti.

«Mēs esam ieinteresēti sociālās jomas attīstībā, integrēt sabiedrībā cilvēkus ar ierobežotām spējām, un tās ir lietas, kur varam strādāt kopā,» sacīja ASV vēstniecības pārstāve.

Viņa atzina, ka Liepājā redzētais viņu pozitīvi pārsteidzis: «Viesojos Jauniešu mājā. Tas ir vērtīgi, ka jauniešiem ir pieejamas iespējas, kā pavadīt laiku — jauniešu apmācības, brīvprātīgais darbs, tiek realizētas mūzikas programmas, valodu apmācības.»

Viņa arī apstiprināja, ka ASV vēstniecība atbalsta un sadarbojas ar Jauniešu māju, jo uzskata, ka visas šīs iespējas jauniešiem ir noderīgas.

Viesojoties Liepājas Diakonijas centrā, A. Ismaila informēja par atbalsta iespējām un aicināja pieteikties atbalsta programmai. Visi atzina, ka šāda vizīte ir labs signāls visām Liepājas nevalstiskajām organizācijām apsvērt iespēju nākotnē pieteikties ASV vēstniecības Latvijā atbalsta programmai.

Foto: www.redzigaismu.lv.