Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

LNerB audio grāmatas — 2014, I (nobeigums)

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 5 - 2014

Nodaļa — Latvijas Neredzīgo bibliotēkā


LNerB audio grāmatas — 2014, I (nobeigums)
Dzintra Isajeva, LNerB bibliogrāfe

Ieskaņots citur


Latviešu literatūra

Žolude I. Sarkanie bērni. Romāns. Romāna varones Liesma, Nadja un Mārīte ir iezīmētas ar mītisku misiju — izdzīvot par spīti nolemtībai. Romānā grodi savijas gan šie trīs likteņi, gan dažādās vides un laiki, reālais un nereālais. Izdevn. SIA Apostrofs. Lasa I. Žolude. 8 st. 3 min.

Amerikāņu literatūra

Londons Dž. DŽONS MIEŽAGRAUDS. Stāsts ir par Džonu Miežagraudu, cilvēku, kura dzīve saistīta ar alkoholu. Ceļojot un darbā stāsta varonim nākas saskarties ar Miežagraudu un dzert to arvien lielākos daudzumos, un pierast pie žūpošanas. Piedāvājam noklausīties Dž. Londona romāna «Džons Miežagrauds» Latvijas Radio teātris. Lasa J. Žagars, K. Pasternaka, u. c. 4 st. 2 min.

Vebstere Dž. GARKĀJTĒTIŅŠ. Ievēro¬jamās amerikāņu bērnu literatūras autores Džīnas Vebsteres (1876—1916), īstajā vārdā Elīsa Džeina Čendlere Vebstere, populārākais darbs — romāns vēstulēs «Garkājtētiņš» — pieder amerikāņu literatūras klasikai. Izdevn. SIA Apostrofs. Lasa A. Uzulēna. 2 st. 30 min. Dāvinājums no lasītājiem.

Шелдон С. РУХНУВШИЕ НЕБЕСА. Tiražēts no Igaunijas ierakstu studijas. Lasa T. Markačeva. 10 st. 45 min.

Angļu literatūra

Brontē E. KALNU AUKAS. Romāns. Populārās angļu rakstnieces Emīlijas Brontē (1818—1848) vienīgais romāns (1847) aizved lasītāju 19. gs. sākumā Anglijas muižā ar tādu pašu nosaukumu «Kalnu aukas» un stāsta par romantisku, mežonīgu mīlestību, par postošām kaislībām un atriebību, par divu ģimeņu vēsturi — Ērnšoviem, kas mīt purvāju malā, un augstmanīgajiem, izsmalcinātajiem Lintoniem no «Plušķiem». Kad misters Ērnšovs atved mājās atradeni, lai tas dzīvotu viņa ģimenē, mostas sarežģītas jūtas — sāncensība un greizsirdība, kā arī dvēseliska saprašanās starp romāna varoni Hītklifu un aušīgo, piemīlīgo lauku muižnieka meitu Ketrīnu. Nolēmis, ka Ketrīna viņu atraidījusi, Hītklifs dodas meklēt laimi, lai kļūtu bagāts.

Ideju forums piedāvā LNerB lasītājiem. Lasa U. Jansone. 12 st. 27 min.

Franču literatūra

Žamiaks Ī. Acālija. Īvs Žamiaks ir viens no pasaulē visvairāk uzvestajiem 20. gs. franču dramaturgiem. Viņa lugas uzvestas arī Latvijā. Komēdija «Acālija» Nacionālajā teātrī desmit gadu laikā uzziedēja vairāk nekā divsimt reižu. Lugas centrā ir dizaineres Lea un arhitekta Dāvida sastapšanās. Latvijas Radio teātris. Dramatizējums ierakstīts 1992. gadā. Režisors Mihails Kublinskis. Galvenajās lomās Lāsma Kugrēna un Ģirts Jakovļevs. Lasa Nacionālā teātra aktieri. 2 st. 17 min.

Itāļu literatūra

Rodāri Dž. SĪPOLIŅA PIEDZĪVOJUMI. Izdots «Platforma Records». Sīpoliņš ir Sīpola dēls un, protams, kur sīpoli, tur asaras. Taču asaras birst valdniekam Citronam, bruņiniekam Tomātam, grāfienēm Ķirsēm un viņu pakalpiņiem, bet Sīpoliņš ar saviem uzticamajiem draugiem Zemenīti, Redīsīti un pat mazo grāfu Ķirsēnu veic lielas lietas. Lasa A. Skrastiņš, D. Lūriņa u. c. 54 min.

Krievu literatūra

Акунин Б. АЗАЗЕЛЬ. Maskavas izdevniecība. Romāns. Lasa S. Bezrukovs u. c. 5 st. 39 min.

Донцова˙Д. БРИЛЛИАНТ МУТНОЙ ВОДЫ. Detektīvs. Maskavas izdevniecība. Lasa J. Lapteva. 10 st. 47 min.

Мегре В. СОТВОРЕНИЕ. Romāns. Lasa

V. Megre. Dāvinājums no lasītājiem. 1 st. 32 min.

Мегре В. АНАСТАСИЯ. Romāns. Lasa V. Megre. Dāvinājums no lasītājiem. 8 st. 26 min.

Солженицын А. ОДИН ДЕНЬ ИВАНА ДЕНИСОВИЧА. Tiražēts no Igaunijas ierakstu studijas. Lasa J. Piļnik. 4 st. 41 min.

Шукшин В. РАССКАЗЫ. Stāsti. Tiražēts no Maskavas Neredzīgo bibliotēkas. Lasa Kuzņecova. 6 st. 34 min.

Ungāru literatūra

Molnārs F. LILIOMS. Melodrāma «Lilioms» ir mīlestības stāsts par kādas Ungārijas pilsētas nomales dzīvojošiem. Lugā atklājas autora prasme veidot izsmalcinātus dialogus un parādīt jūtu patiesīgumu ar vieglu un gudru satīru par pilsētas dzīvi, parādot mums pazīstamas situācijas, cilvēku tieksmes un rīcību. Latvijas Radio teātris. Lasa Ģ. Jakovļevs, A. Kairiša u. c. 2 st. 38 min.

Studijā restaurētās audio grāmatas


Latviešu literatūra

Erss Ā. MUIŽNIEKI. Romāns sniedz vērtīgu izziņas materiālu par dzīvi Latgales muižā 19. gs. beigās un 20. gs. sākumā, par tās iedzīvotājiem. Lasa A. Kūlainis. 10 st. 24 min.

Grīns A. TOBAGO. Romāns. Tobago ir sala Centrālamerikā. 17. gs. vidū, kad Kurzemē un Zemgalē valdīja hercogs Jēkabs, uz Āfrikas zemi Gambiju, vēlāk uz Tobago devās latviešu jūrasbraucēji un apmetās tur uz dzīvi. Lasa V. Birģelis. 11 st. 7 min.

Janovskis G. SOLA. PĀR TRENTU KĀPJ MIGLA. Romāns. Grāmatā apvienoti divi romāni, kuru tematiskā vienotība — latviešu vīru un jaunekļu, kam bija lemts tikt mobilizētiem latviešu leģionā, samocītie likteņi, izpostītās dzīves. Lasa A. Bogdanovičs. 18 st. 21 min.

Amerikāņu literatūra

Šeldons S. EŅĢEĻU DUSMAS. Romāns. Romāna galveno varoni jaunu, talantīgu advokāti liktenis saved kopā ar diviem vīriešiem, stipras gribas cilvēkiem. Viens ir politiķis, otrs — mafijas vadonis, kas iekaro Dženiferu, jo spēj viņai palīdzēt novērst nelaimi. Lasa A. Bogdanovičs. 17 st. 18 min.

Šovs Ē. UBAGS-ZAGLIS. Romāns. Toms ir miris. Rūdolfs dzīvē sasniedzis daudz, taču labā dzīve sabrūk vienā mirklī — sieva kļuvusi par alkoholiķi. Grētiņa joprojām ātri aizraujas un maina pielūdzējus, bet tikmēr viņas dēls saistījies ar teroristiem. Vienīgi Toma dēls Vezlijs cenšas uzzināt ko vairāk par tēva dzīvi un dod solījumu atrast un nogalināt slepkavu. Lasa Dz. Liepiņa. 16 st. 35 min.

Риплей А. СКАРЛЕТТ. Romāns. Maskavas izdevniecība. Lasa T. Markačeva. 36 st. 20 min.

Angļu literatūra

Klements Deiviss D. UGUNSNESĒJS. Romāns. Briežu barā ir zināms pareģojums: kādu nakti pasaulē nāks briedēns, kura drosme palīdzēs atgūt brīvību, viņa spēks ļaus pieveikt pašu spēcīgāko ienaidnieku.

Reinholds piedzimst naktī, kad tiek nonāvēts viņa tēvs. Lai glābtos, briedēnam jābēg no bara, kur alkas pēc varas iznīcinājušas visu labo. Taču viņš atgriezīsies, lai piepildītu pravietojumu. Lasa L. Liepiņa. 21 st.