Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

SIA «LNB Rehabilitācijas centra» 2013. gadā padarītie darbi

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 5 - 2014

SIA «LNB Rehabilitācijas centra» 2013. gadā padarītie darbi
Māra Henele, valdes priekšsēdētāja

— 2013. gadā sociālās rehabilitācijas pakalpojumi sniegti par 244’600,91 latiem, līdz ar to pārpildot līgumā paredzēto pakalpojumu apjomu par 270 stundām jeb 2364,56 latiem (papildus ieguldot SIA līdzekļus un resursus).

— Klientu skaits, salīdzinoši ar 2012. gadu, samazinājies par 21 personu. Pakalpojumu saņēmušas 518 personas: pirmās grupas invalīdi 45%, otrās — 40%, trešās — 14%, kā arī 6 bērni. 63% klientu ir vecuma grupā no 46 līdz 75 gadiem.

— Atbilstoši klientu pieprasījumam, tika panākta vienošanās līgumā par pakalpojuma apjoma izmaiņām: palielināts stundu skaits iemaņu apguvei institūcijā no 13’052 uz 14’170 stundām un samazināts stundu skaits iemaņu apguvei dzīvesvietā no 9000 uz 7882 stundām.

— Tika iesniegti labojumi MK noteikumos Nr. 1472 «Kārtība, kādā Latvijas Neredzīgo biedrība un Latvijas Nedzirdīgo savienība sniedz sociālās rehabilitācijas pakalpojumus un nodrošina tehniskos palīglīdzekļus — tiflotehniku, surdotehniku» un MK noteikumos Nr. 291 «Prasības sociālo pakalpojumu sniedzējiem».

— Sākot ar 2013. gada septembri, kad darbību beidza ESF projekts «Sociālās rehabilitācijas pakalpojumu attīstība personām ar redzes traucējumiem Latvijā», veikta RC reorganizācija: Strazdumuižas, Rīgas pilsētas un Rīgas rajona TRDC pievienoti Rehabilitācijas centram.

— Tika izstrādātas 4 jaunas sociālās rehabilitācijas programmas, balstītas uz klienta novērtēšanas un atbilstoša pakalpojuma līmeņa piemērošanas principiem: Novērtēšanas un motivācijas programma, Pamatprasmju apguves programma, Prasmju pilnveides programma un Sociālās integrācijas programma.

— Lai nodrošinātu un kontrolētu rehabilitācijas pakalpojumu sniegšanas kvalitāti un prasību ievērošanu, uzsākts darbs pie kvalitātes kontroles sistēmas izstrādes. Tā ieviesta ar 2014. gada janvāri un paredz ikgadēju darbinieku novērtēšanu, iekļaujot pašvērtējumu un sociālā darbinieka vērtējumu un paredzot motivējošu atalgojuma principu.

— 2013. gadā, gatavojoties eiro naudas ieviešanai Latvijā, sadarbībā ar Latvijas Banku un Finanšu ministriju tika rīkots seminārs darbiniekiem un citiem interesentiem par eiro naudas ieviešanu, banknošu un monētu atpazīšanu. RC filiālēm un biedrības TO tika dalīti bukleti (arī Braila rakstā, audio formātā) un eiro noteikšanas šabloni; veikta klientu apmācība eiro naudas atpazīšanā.

— Ir turpinājusies sadarbība ar LU Rīgas Medicīnas koledžu, P. Stradiņa Medicīnas koledžu un citām mācību iestādēm, iepazīstinot studentus ar RC darbību un pieņemot studentus praksēs.

— Tika atjaunota licence un turpināts sniegt apmācības kursu pakalpojumu pavadoņu un pavadoņu-asistentu apmācībai.

— Tika uzturēta Rehabilitācijas centra interneta mājaslapa. Tiek turpināts darbs pie mājaslapas tehnisko risinājumu uzlabošanas.

— Domājot par RC ērtāku darba vidi, izremontēta centra otrā stāva daļa 79 m2 platībā. Jēkabpils TRDC mainītas telpas tuvāk centram, izremontētas un ar lielāku platību.