Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Tagad šoudauns arī Alūksnē

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 5 - 2014

Tagad šoudauns arī Alūksnē
Kristīne Berkule, Balvu TO valdes priekšsēdētāja

LNB Balvu TO realizē projektu «Šoudauns Alūksnē». Šā gada 30. aprīlī LNB Alūksnes vietējā organizācijā svinīgā gaisotnē Alūksnes novada Sabiedrības centrā tika atklāts šoudauna galds.

Šoudauns ir galda teniss neredzīgajiem, bet to spēlēt var ikviens, izmantojot aptumšotas brilles. Spēlētāja uzdevums ir iesist bumbiņu pretinieka vārtos, vadoties tikai pēc dzirdes. Bumbiņa ir veidota no cietas plastmasas un tajā ir ievietots zvārgulītis, lai tā visu laiku skanētu.

Atklāšanas pasākumā viesiem no Alūksnes Bērnu un jauniešu centra, biedrības «Alūksnes lauku partnerība», biedrības «Astes un ūsas» un Alūksnes NVO atbalsta centra bija iespēja izmēģināt spēkus šajā spēlē, un visi atzina, ka tas ir interesanti.

Biedrības «Astes un ūsas» valdes priekšsēdētājs Modris Briedis: «Sākumā var apjukt, bet vēlāk pierod pie bumbiņas skaņas un tai var izsekot.»

Biedrības «Alūksnes lauku partnerība» administratīvā vadītāja Inga Prilužnija: «Ir liels prieks, apstiprinot interesantus un inovatīvus projektus!»

Realizējot projektu, LNB Balvu TO iegādājās šoudauna galdu, biroja mēbeļu komplektu un portatīvo datoru, kurš aprīkots ar ekrānlasošo programmu. Projekta kopējās izmaksas ir 2500 EUR.

Vislielākais prieks un gandarījums ir tieši par šoudauna galdu, jo līdz šim Latvijā tādi bija tikai Rīgā, Cēsīs un Liepājā, tagad tāds ir arī Alūksnē. Tieši šāds galds Latvijā ir pirmais, jo tas pasūtīts pie ražotājiem Čehijā, kas ir vienīgā vieta Eiropā, kurā tiek ražoti starptautiski sertificēti šoudauna galdi. Līdz šim Latvijā esošie galdi gatavoti uz vietas un katrs nedaudz atšķiras pēc tehniskiem rādītājiem.

Šoudauna treniņi šobrīd notiek reizi nedēļā Alūksnes novada sabiedrības centrā (Dārza iela 8/1, Alūksne), un jau tagad ir interesenti, kuri regulāri ierodas, lai kopīgi trenētos. Ceram līdz rudenim izveidot komandu, lai būtu iespēja doties uz Rīgu, kur norisināsies šoudauna sacensību Rīgas posms.

Aicinām pieteikties ikvienu, kuram ir vēlme pievienoties mums un izmēģināt spēkus šoudaunā!

Informāciju var iegūt pie LNB Balvu TO priekšsēdētājas Kristīnes Berkules: 29497420, berkule2@inbox.lv.

Projekts «Šoudauns Alūksnē» tiek realizēts «Leader» projektu programmā, kuru administrē Lauku atbalsta dienests un ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai atbalstu. Pasākumā «Lauku ekonomikas dažādošana un dzīves kvalitātes veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā» 6.2. aktivitātē «Iekārtu, tehnikas, aprīkojuma, informācijas tehnoloģiju un programmu nodrošinājuma iegāde un uzstādīšana, infrastruktūras izveide sabiedrisko aktivitāšu dažādošanai vietējiem iedzīvotājiem».

Foto — www.lnbiedriba.lv.