Latvijas Neredzīgo biedrība, teksta versija

Pārslēgties uz pilno mājas lapas versiju
Atvērt izvēlni (vietnes karte) vai meklēt vietnē:

Ciemos pie savējiem Rēzeknē

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 6 - 2014

Ciemos pie savējiem Rēzeknē
Vija Nīcgale

Mēs, Līvānu vietējās organizācijas biedri, esam 100 km attālumā no savas organizācijas — Rēzeknes TO. Tāpēc nevaram tik bieži kā gribētos tikties ar savas organizācijas un Rēzeknes filiālbibliotēkas darbiniekiem.

Un tā, pateicoties mūsu aktīvistei Elitai Stikānei, viņas iniciatīvai un aktīvai rīcībai, 14. maijā braucām ciemos pie savējiem uz Rēzekni. Kopā ar mums ekskursijā piedalījās citi Līvānu invalīdi un pensionāri.

Vispirms mēs visi apmeklējām Neredzīgo biedrības Rēzeknes dienas centru, kuru mums izrādīja Gunārs Dzindzuks. Viņš iepazīstināja ekskursijas dalībniekus ar tehniskajiem palīglīdzekļiem, kurus iespējams saņemt gan redzes invalīdiem, gan citiem cilvēkiem ar sliktu redzi.

Tie, kas vēlējās, varēja satikties un noskaidrot sev interesējošos jautājumus ar TO priekšsēdētāju Valentīnu Lansbergu.

Dienas centra dalībnieki mums parādīja savus pērļošanas pulciņa darbiņus un bija noorganizējuši pat nelielu koncertu un tēju.

Pēc tam mūs laipni sagaidīja Rēzeknes filiālbibliotēkas darbinieces Ināra un Ina. Viņas bija noorganizējušas nelielu viktorīnu, un savus dzejoļus mums lasīja vietējā dzejniece Inese Boļšakova.

Tālāk mūsu ceļš veda uz Latgales vēstniecību «GORS». Laipnas gides pavadībā mēs iepazināmies ar šo grandiozo, interesanto ēku.

Iesakām arī jums, lasītāji, aizbraukt uz Rēzekni apskatīties šo kultūras centru!

Un pēdējais no mūsu apmeklējuma mērķiem bija Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs «Zeimuļs». Arī šī pēc formas interesantā ēka ir vērta, lai to apskatītu braucienā uz Rēzekni. Ekskursijā pa Rēzekni mūs pavadīja Ināra Zeltiņa. Paldies!


Ieteikt: ieteikt Draugiem.lv ieteikt Facebook ieteikt Twitter ieteikt GooglePlus ieteikt LinkedIn nosūtīt uz e-pastu


Atvērt izvēlni (vietnes karte)
Latvijas Neredzīgo biedrība sociālajos tīklos:
Lapas beigas.

2024 © Latvijas Neredzīgo biedrība | mājas lapas teksta versija ekrānlasošām programmām, pārslēgties uz pilno mājas lapas versiju