Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Cilvēkiem ar invaliditāti veidos piemērotus ceļojumu maršrutus

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 6 - 2014

Cilvēkiem ar invaliditāti veidos piemērotus ceļojumu maršrutus

Saskaņā ar LM informāciju aptuveni 5 līdz 10% no kopējā Latvijas iedzīvotāju skaita ir cilvēki ar invaliditāti, t. i., ar redzes, dzirdes, kustību un garīga rakstura traucējumiem.

Šie cilvēki gandrīz katru dienu nonāk situācijās, kad nav iespējams pilnvērtīgi īstenot savas tiesības brīvi pārvietoties, saņemt pakalpojumus, informāciju u. c.

Lai cilvēkiem ar invaliditāti atvieglotu iepazīšanos ar dabas un kultūrvēstures vērtībām, Dabas aizsardzības pārvalde kopā ar kaimiņvalstu sadarbības partneriem izstrādājusi projektu «Zaļie maršruti bez šķēršļiem», lai trijās valstīs — Latvijā, Lietuvā un Baltkrievijā — tiktu izveidota cilvēkiem ar invaliditāti pielāgota dabas tūrisma infrastruktūra.

Latvijā, Rāznas nacionālā parka teritorijā plānots izveidot dabas taku un laivu piestātni, Lietuvā — āra klasi, ūdens maršrutu un apmeklētāju centru Gražutes reģionālajā parkā, Baltkrievijā — dabas taku un apmeklētāju centru Zaborjes ciemā.

Paralēli infrastruktūras būvniecībai tiks izstrādāts mācību kurss tūrisma pakalpojumu sniedzējiem, kur viņi uzzinās, kā veidot šiem ceļotājiem piemērotus tūrisma produktus un to pieejamību veicinošu vidi.

Projekta īstenošanas laiks ir no 2013. gada 28. decembra līdz 2014. gada 29. decembrim.

Informācija: www.enpi-cbc.eu, par projektu lasiet Dabas aizsardzības pārvaldes mājaslapā www.daba.gov.lv.