Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Īpaša balva Mārim Ceirulim

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 6 - 2014

Nodaļa — Latvijas Neredzīgo biedrībā

Īpaša balva Mārim Ceirulim
Anita Zvirgzde

Lai veicinātu cilvēka ilgtspējīgu attīstību, sekmētu ilgtspējīgu ekonomisko izaugsmi un Latvijas iedzīvotāju labklājību, maija beigās tika pasniegtas balvas, ko organizē Amerikas Tirdzniecības palāta Latvijā, ASV Vēstniecība Latvijā, Latvijas Pilsoniskā alianse un Baltijas Amerikas Brīvības fonds.

Vienu no balvām saņēma arī Liepājas Neredzīgo biedrības valdes priekšsēdētājs Māris Ceirulis. Apsveicam!

Viņš tika godināts kategorijā «Par sociālo atbildību. Par izciliem sasniegumiem sabiedrības attīstībā, veicot ilggadīgu darbu sabiedrības labā, tai dāsni atvēlot laiku, zināšanas vai finanšu resursus».

Aiz «svītras» palika tādas kompānijas kā Cemex Iespēju fonds, Nordea Bank AB Latvijas filiāle un fonds «Ziedo».

Balvas tika piešķirtas vēl trīs kategorijās: Par izcilu ieguldījumu izglītībā, Par izcilu ieguldījumu veselībā un Par izcilu ieguldījumu Latvijas nākotnē. Konkursam tika pieteikti 58 pretendenti.

Uzvarētāji katrā kategorijā saņēma tēlnieces Olgas Šilovas veidoto skulptūru «Asns» un citas speciālbalvas.

Lūk, ko par Māri Ceiruli raksta pasākuma organizatori:

«Māra panākumu atslēga ir spēja uzklausīt, redzēt tālāk par savām vajadzībām, motivēt citus būt patstāvīgiem un neatkarīgiem no līdzcilvēku palīdzības. Rūpējoties par redzes invalīdiem, Māris meklē arvien jaunas iespējas, lai paaugstinātu invalīdu dzīves kvalitāti.»

Māris saka:

«Mums jāsniedz garīgs un praktisks atbalsts tiem, kuriem Dievs ir pieļāvis nonākt tādā situācijā, kādā viņi ir, un viņi nekļūs mums par apgrūtinājumu, bet par līdzvērtīgiem ļaudīm ar tādām pašām spējām, kā mums ikvienam.»

2007. gadā Māris kopā ar savu komandu sāka realizēt ideju par Dzīves skolas izveidi cilvēkiem ar redzes traucējumiem no dažādiem Latvijas novadiem, lai dotu tiem iespējas apgūt jaunas dzīves prasmes un iemaņas atbilstoši viņu fiziskajām un garīgajām spējām.

Māris Ceirulis, Liepājas Neredzīgo biedrības valdes priekšsēdētājs:

«Es ticu, ka, aktīvi strādājot, mums būs aizvien vairāk atbalstītāju. Izplatot arvien plašāku informāciju par mūsu darbu, arī sabiedrība kļūs izglītotāka un atbalstošāka, jo uzzinās par cilvēku ar invaliditāti iespējām un vajadzībām.»

Visu apbalvošanas ceremonijas finālistu aprakstus (un galerijas) variet lasīt Amerikas Tirdzniecības palātas mājaslapā: www.amcham.lv.