Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Laimīgie cilvēki

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 6 - 2014

Nodaļa — Sludonājums


Laimīgie cilvēki
Iveta Hagure, deju skolotāja

Kas padara cilvēku laimīgu? Brīvība, dzīvesprieks un iespējas īstenot un kontrolēt savu fizisko un garīgo būtību. Viens no veidiem, kā panākt šādu brīvību, ir nodarboties ar dejošanu, jo tā sniedz gan estētisku baudījumu, gan personības attīstību un pilnveidi, kā arī panāk ķermeņa plastiskumu, kontroli un stājas uzlabošanu.

Ar dejošanu var gūt neatkarību un personības reprezentāciju publikas priekšā, tādā veidā nopelnīt cieņu un pienācīgu attieksmi pret sevi. To saprot gan sabiedrība, gan cilvēki ar redzes invaliditāti. Tādēļ pozitīvi tika uztverts projekts, kas tikai nesen uzsākts cilvēkiem ar redzes invaliditāti.

Projekta ideja — apvienot cilvēkus ar redzes invaliditāti un cilvēkus bez redzes invaliditātes vienlīdzīgā dejošanas komandā. Tā tiks panākta integrācija, kuras pamatā dominēs vienlīdzības un cienīgas attieksmes principi, jo komandas dalībnieki veiks vienotu darbu un tieksies uz vienu kopīgu mērķi — pilnveidoties šova deju stila apguvē un radoši apliecināt sevi.

Šim nolūkam jau vairāk kā trīs mēnešus katru nedēļu dejotāji ar redzes invaliditāti tiekas un apgūst pirmo deju, kas ir hip-hop stilā treneres un projekta koordinatores Ivetas Hagures vadībā.

Pirmajā projekta posmā vispirms tiks panākta dejotāju ar redzes invaliditāti profesionālo iemaņu pilnveide un kvalitāte, bet otrajā projekta stadijā plānots piesaistīt jauniešus bez redzes problēmām, lai viņi varētu pārliecināties par to, cik spējīgi un vienlīdzīgi ir viņu kolēģi, un paši iegūt labvēlīgu pieredzi, sadarbojoties ar Latvijas Neredzīgo biedrības biedriem.

Taču visiem ieinteresētajiem cilvēkiem ir liela vēlme piesaistīt vēl un vēl jaunus dalībniekus, lai dejošana būtu radošs un lietderīgs pilnveidošanas līdzeklis pēc iespējas vairāk cilvēkiem ar redzes invaliditāti. Tādēļ aicinām piedalīties visus LNB biedru interesentus no 18 līdz 35 gadiem profesionālajā dejošanas apguvē un baudīt dejas kustību kopā ar mums.

Nodarbības notiek otrdienās no pl.17 līdz 18:30 un sestdienās no pl.15 līdz 17 Rīgā, Laboratorijas ielā 20.

Nodarbību vieta ir ērta un pilnīgi atbilst sporta un dejošanas apguves standartiem.

Projekts neparedz maksas nodarbības un šobrīd notiek bez finansiāliem līdzekļiem, bet balstās uz pozitīvu un cerības pilnu priekšnojautu, ka gribas spēks un uzticība padara neiespējamas lietas par iespējamām. Deju nodarbības mēģinājums: You Tube.