Latvijas Neredzīgo biedrība, teksta versija

Pārslēgties uz pilno mājas lapas versiju
Atvērt izvēlni (vietnes karte) vai meklēt vietnē:

Valmierā caur spēlēm palīdz cilvēkiem ar invaliditāti

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 6 - 2014

Valmierā caur spēlēm palīdz cilvēkiem ar invaliditāti
lsm.lv

Valmierā jau trešo gadu darbojas fonds «Iespēju tilts», un viens no tā galvenajiem virzieniem ir sociālās rehabilitācijas projekti.

Piedāvājums cilvēkiem ar invaliditāti ir mainīgs, atkarībā no tā, ko viņi vēlas apgūt, un intereses ir dažādas.

Šobrīd fonds īsteno projektu, kura ietvaros pieaugušajiem, bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām ir iespēja apgūt dažādas prasmes un kopīgi pavadīt brīvo laiku.

«Daudzi cilvēki mājās jūtas vientuļi, arī ar īpašām vajadzībām. Grūti iesaistīties darba tirgū, atrast kolektīvu, kur viņus pieņem,» saka fonda valdes priekšsēdētāja Zita Gustavsone.

Dažādu radošo nodarbību laikā katram ir iespēja attīstīt sev interesējošās prasmes un atklāt sevī jaunus talantus. «Kādreiz vecāki atnāk un ierauga, ka bērns tikai velk aplīšus. Viņiem tas liekas maznozīmīgi, bet es ticu, ka pats mazākais vilciens, kaut vai bieži atkārtots, dod kaut ko,» saka radošo nodarbību vadītāja Jana Treija.

Fonda «Iespēju tilts» mērķi ir nevalstisko organizāciju darbībā iesaistīt arī brīvprātīgos jauniešus un pulcināt Valmieras NVO, lai kopīgi īstenotu dažādas ieceres.

«Šeit ir tā māja, kur satiekas 11 sociālo jomu nevalstiskās organizācijas. Mēs pārrunājam kopīgi veicamos darbus un sadarbību ar pašvaldību,» bilst Gustavsone.

Fonda valdes priekšsēdētāja cer, ka nākotnē nams, kurā atrodas fonds, varētu tikt pārdēvēts par «Iespēju māju».

Cilvēkiem ar dažāda rakstura sociālajām problēmām šeit būtu iespēja saņemt palīdzību vai nepieciešamo informāciju, kā risināt sev būtiskus sociālos jautājumus.


Ieteikt: ieteikt Draugiem.lv ieteikt Facebook ieteikt Twitter ieteikt GooglePlus ieteikt LinkedIn nosūtīt uz e-pastu


Atvērt izvēlni (vietnes karte)
Latvijas Neredzīgo biedrība sociālajos tīklos:
Lapas beigas.

2024 © Latvijas Neredzīgo biedrība | mājas lapas teksta versija ekrānlasošām programmām, pārslēgties uz pilno mājas lapas versiju