Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Ciemos pie Saulstariņiem

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 7 - 2014

Ciemos pie Saulstariņiem
Liene Slavena

Starptautiskā bērnu aizsardzības diena tiek atzīmēta 1. jūnijā visā pasaulē, lai godinātu bērnus un dāvātu viņiem prieku. Arī biedrībā «Saules stars AV» 1. jūnijs bija īpaša diena, kurai bērniņi ar redzes traucējumiem un viņu vecāki, kā arī nodarbību vadītāji gatavojās jau mēnesi iepriekš, lai piedalītos Viļānu bērnu un jauniešu invalīdu biedrības «Saulstariņi» organizētajā gadskārtējā festivālā «Zilā cerību puķe».

Sākotnēji bērni ar redzes traucējumiem apmeklēja Rēzeknes teātra studijas «Nabaga Joriks» aktiera Edvīna Kļimanova vadītās teātra nodarbības. Tika iestudēta pasaka par karaļvalsti, kurā princese sev meklēja vīru. Meistars un režisors E. Kļimanovs jau no paša sākuma ticēja bērnu spējām, iedrošināja un mācīja viņus brīvi kustēties un ļauties savai lomai. Bērni ar redzes traucējumiem ar prieku izspēlēja savas lomas (karali, svītas, princesi, trīs sivēntiņus, vilku), pa īstam iejūtoties savā lomā. Meistars palīdzēja uzburt pasaku valstību, palīdzot gan ar tērpiem un mūziku, ieguldot savu darbu un laiku. Paldies aktierim Edvīnam Kļimanovam!

Pasākums tika rīkots Viļānu mākslas un mūzikas skolas aktu zālē, kur dažādi bērniņi rādīja savus talantus un aizraušanās, dziedot, dejojot, spēlējot teātri, ikviens priecājās par godu Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai. Pat lietus neaizkavēja dalībniekus sanākt un svinēt svētkus no Rēzeknes, Viļāniem, Siguldas, Madonas, Dagdas u. c. pilsētām. Skatītāju zāle bija pilna, daudzi cilvēki stāvēja kājās. Uzstāšanās laikā ikviens interesents bija aicināts apmeklēt radošās darbnīcas — filcēšana, mīksto zilonīšu figūriņu izgatavošana, apsveikumu veidošana. Bērni ar lielu prieku iesaistījās. Dalībniekiem organizēja arī siltas pusdienas.

Par piedalīšanos visi saņēma pateicības rakstus un dāvanas, par kurām bērni bija īpaši priecīgi. Festivāls noritēja ļoti jaukā un sirsnīgā atmosfērā. Paldies Viļānu bērnu un jauniešu invalīdu biedrībai «Saulstariņi» par sirsnīgo uzņemšanu un patīkami pavadīto laiku!

Biedrības «Saules stars AV» bērniņi ar smaidu atceras festivālu un iesāk svinēt vasaras brīvlaiku, kad no skolas var atvilkt elpu. Vismaz līdz nākamajam mācību gadam septembrī.

Šobrīd, vasaras periodā, biedrība organizē nodarbības un radošās darbnīcas bērniem arī darbadienās (otrdienās, trešdienās, ceturtdienās un piektdienās) no pl. 10 līdz 15 Nikodema Rancāna ielā 51a (bijušais Rēzeknes skolēnu interešu centrs). Plānoti tiek dažādi pārgājieni, ārpustelpu aktivitātes, rokdarbi, darbs ar dažādiem materiāliem. Darbu uzsākuši arī brīvprātīgie studenti, kas palīdz vadīt nodarbības un aktīvi iesaistās biedrības darbībā.

Ikvienam lasītājam vēlam aktīvi pavadīt vasaru un saglabāt pozitīvu noskaņojumu!