Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Jauniešus aicina uz starptautisku nometni

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 7 - 2014

Jauniešus aicina uz starptautisku nometni

Strazdumuižas internātskola aicina pieteikties neredzīgus un vājredzīgus jauniešus uz starptautisku komunikācijas un tehnoloģiju nometni!

No 2014. gada 2. līdz 12. augustam Strazdumuižas internātvidusskola-attīstības centrs vājredzīgiem un nere-dzīgiem bērniem organizē starptautisku komunikācijas un tehnoloģiju nometni neredzīgiem un vājredzīgiem jauniešiem, kurā piedalīsies līdz 120 dalībniekiem no 15 Eiropas valstīm un Japānas.

Nometnes galvenais mērķis — dot iespēju neredzīgiem un vājredzīgiem jauniešiem dalīties savā pieredzē par nepieciešamajām prasmēm un iemaņām veiksmīgai integrācijai sabiedrībā un darba tirgū, kā arī šiem mērķiem izmantojamās sadzīves un informācijas tehnoloģijām, iepazīstinot jauniešus un mācot viņus izmantot augstākās tehnoloģijas, kas pasaulē izstrādātas vājredzīgu un neredzīgu cilvēku vajadzībām.

Nometnes galvenie eksperti — ilgu laiku vājredzības un neredzīgo tehnoloģiju jomā strādājoši speciālisti no tādām attīstītām valstīm, kā Austrija, Šveice, Vācija, Zviedrija, Anglijā, Japāna u. c.