Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Pozitīvas pārmaiņas pansionātā

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 7 - 2014

Pozitīvas pārmaiņas pansionātā

Jūnija «Rosmes» numurā publicējām VSAC «Rīga» LNB TO valdes priekšsēdētāja Benedikta Tutiņa ziņojumu Rīgas Domes Labklājības departamenta Personu ar invaliditāti nevalstisko organizāciju konsultatīvajai padomei par neapmierinošiem personu ar redzes invaliditāti dzīves apstākļiem filiālē «Jugla».

2014. gada 16. jūnijā B. Tutiņš saņēmis atbildes vēstules kopiju no LM Sociālo pakalpojumu kvalitātes kontroles departamenta, kas adresēta aprūpes centra «Rīga» direktorei Inesei Pauderei.

Tajā norādīts, ka š. g. 11. un 13. martā filiālē «Jugla» tika veikta pārbaude par sniegtā sociālā pakalpojuma atbilstību LR likumu prasībām.

«Pārbaudes laikā konstatētas neatbilstības sociālās aprūpes un rehabilitācijas procesa organizēšanā, kas būtiski ietekmē filiāles sniegtā pakalpojuma kvalitāti, rezultātā institūcijas vadībai sniegti 34 ieteikumi normatīvajā aktā noteikto prasību izpildei un sniegtā pakalpojuma kvalitātes uzlabošanai,» rakstīts vēstulē.

Departamenta vadītāja arī norāda, ka šajā pārbaudē apstiprinājušās tās neatbilstības, kuras B. Tutiņš minējis savā ziņojumā. Departaments aicina informēt ministriju un B. Tutiņu par sniegto ieteikumu ieviešanas progresu. Jūlija sākumā B. Tutiņš viesojās «Rosmes» redakcijā, lai pastāstītu par savas vēstules virzību pa birokrātijas gaiteņiem un pansionāta patreizējām izmaiņām.

«Galvenais, ka tas tagad ir nopietni,» atzīst B. Tutiņš un izsaka gandarījumu par to, ka ticis uzklausīts un ka daudzas lietas tagad pansionātā jau mainoties.

Esot atlaisti vairāki darbinieki, arī filiāles vadītāja esot nomainīta. Tagad to vada Dace Medne, ar kuru B. Tutiņam esot izveidojies labs kontakts un pat veiksmīga sadarbība jautājumā par darbinieku apmācību darbam ar personām, kurām ir redzes invaliditāte.

«Es pats izstrādāju instrukcijas ēdnīcai, medpunktam, stāva aprūpei un āra strādniekiem, un atdevu, lai vadība tās pilnveidotu un ieviestu,» stāsta B. Tutiņš.

«Vienojāmies, ka darbinieku apmācība tagad būs mūsu prioritāte. Vadītāja jau esot sazinājusies ar LNB Reha-bilitācijas centru un jau tuvākajā nākotnē kopā organizēs vadošo darbinieku apmācības.»

B. Tutiņš ierosinājis jaunajai vadītājai uzlabot arī pansio-nāta vides pieejamību un pats jau ķēries pie darba — sācis gatavot pie vadošo darbinieku kabinetu durvīm plāksnītes braila rakstā ar vārdu, uzvārdu, amatu un darba laiku. Uzraksti tiks ievietoti speciālos rāmīšos.

Žurnāls «Rosme» vēlas atbalstīt 1. grupas redzes invalīda Benedikta Tutiņa centienus uzlabot dzīves apstākļus pansionātā un sekos līdzi izmaiņām aprūpes centrā.