Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Vecāki aktīvi iesaistās

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 7 - 2014

Vecāki aktīvi iesaistās

«Ziedot.lv» jaunās iniciatīvas «Vecāku Diena» ietvaros 12. jūnijā Rīgā notika vecāku, kas audzina bērnus ar invaliditāti, Labklājības ministrijas un Veselības ministrijas pārstāvju diskusija «Pakalpojumu pieejamība bērniem un jauniešiem ar invaliditāti».

Konstruktīvā sarunā tika apskatīts plašs problēmu loks. Šī brīža veselības aprūpes jomā aktuālākie jautājumi ģimenēm, kurās aug smagi slimi bērni, ir valsts apmaksātā rehabilitācija bērniem ar autiskā spektra traucējumiem un intelektuālās attīstības traucējumiem, atbalsts bezglutēna pārtikas un enterālo maisījumu iegādei, individuālo asis-tentu pieejamība bērniem ar invaliditāti, mājokļa pielā-gošana personām ar invaliditāti, NRC «Vaivari» pakalpo-jumu pieejamība un kvalitāte u. c. Tāpat vecāki sniedza virkni ierosinājumu veselības aprūpes jomas uzlabošanai, lai padarītu pakalpojumus kvalitatīvākus un pieejamākus plašākai pacientu grupai. Izskanēja argumentēts ierosinājums par atbalsta sistēmas izveidošanu personām krīzes situācijās, tajā skaitā personām, kas pārdzīvo traumatisko šoku, kad ģimenē negaidīti ienāk slims bērniņš vai kāda ģimenes locekļa slimība pārsteidz ģimeni.

Šī bija kvalitatīva diskusija, kur jau sarunas gaitā tika rasti risinājumi dažādām problēmsituācijām. Savukārt, jautāju-miem, kuru risināšanai nepieciešams ilgāks laiks, plānots izveidot darba grupas, iesaistot arī NVO un vecākus. LM pārstāvji norāda, ka šī tikšanās deva daudz un jādara viss, lai vecākiem, kurus piemeklējusi nelaime, būtu kvalitatīvas izvēles iespējas, lai paliktu kopā ar savu bērnu, vienlaicīgi neziedojot savu paša dzīvi un karjeru.

www.palidziberniem.lv