Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Ieskaņotās audiogrāmatas 2014. gada 2. ceturksnis (turpinājums)

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 8 - 2014

Nodaļa — LNerB audiogrāmatas


Ieskaņotās audiogrāmatas 2014. gada 2. ceturksnis (turpinājums)
Dzintra Isajeva, LNerB bibliogrāfe

Klīdzējs J. CILVĒKA BĒRNS. Romāns ir plašs vēstījums par divdesmito gadu Latgales lauku sētas dzīvi. Romāna galveno varoni, septiņgadīgo Bonifāciju Pavulānu, Aleksandra dēlu, sauktu Boņu, rakstnieks parāda emocionāli spilgtā un daudzkrāsainā tēlojumā. Boņuks dzīvo lielā, draudzīgā un strādīgā saimē Latgales sētā. Viņam ir labi vecāki, dzīvesgudrs vecaistēvs, divi brāļi, trīs nešpetnas tēva māsas, lielisks zirgs Cikcers un uzticamais suns Žiks. Studijā tiražēts no Ideju foruma bibliotēkas. Lasa L. Pupure. 6 st. 23 min.

Krievu literatūra

Акунин Б. СТАТСКИЙ СОВЕТНИК. Studijā tiražēts no Igaunijas ierakstu studijas. Lasa T. Markačeva. 10 st. 41 min.

Atjaunoti ieraksti

Latviešu literatūra

Belševica V. BILLE. Atmiņu stāsts. Grāmata stāsta par bērnību pirmskara Latvijā, par meiteni, kuras neparasti vērīgajam skatienam un jūtīgajai sirdij pieaugušo pasaule bieži liekas neizprotama un sāpīgi mulsinoša. Atjaunots 1995. gada kasešu ieraksts. Lasa L. Liepiņa. 8 st. 18 min.

Belševica V. BILLE DZĪVO TĀLĀK. Atmiņu stāsts. 1995. gadā iznāca V. Belševicas bērnības atmiņu tēlojums «Bille». Šis ir grāmatas turpinājums, kurā stāstīts par mazās Billes tālāko dzīvi. Atjaunots 1996. gada kasešu ieraksts. Lasa L. Liepiņa. 10 st. 33 min.

Belševica V. BILLES SKAISTĀ JAUNĪBA. Atmiņu stāsts. «Billes skaistā jaunība» (1999) ir trešais sējums V. Belševicas «Billes» triloģijā, kurā apkopoti vairāki stāsti un notikumi no Billes jaunietes gadiem. Par savu Billes sāgu autore paskaidro, ka tā «nav autobiogrāfija tiešā nozīmē».

Rakstniece veiksmīgi ataino trūcīgo ļaužu dzīvi pilsētas nomalē pagājušā gadsimta trīsdesmito gadu otrajā pusē. Atjaunots 2000. gada kasešu ieraksts. Lasa L. Liepiņa. 8 st. 44 min.

Kolbergs A. FOTOGRĀFIJA AR SIEVIETI UN MEŽAKUILI. Romāns. Saistošs detektīvromāns, kura rēbuss atrisinās tikai pašās pēdējās lappusēs. Atjaunots 1983. gada ieraksts. Lasa A. Kūlainis. 6 st. 47 min.

Amerikāņu literatūra

Kūpers Dž. F. TAKUZINIS. Populārā un produktīvā ASV 19. gs. sākuma rakstnieka Džeimsa Fenimora Kūpera (1789 — 1851) populārākā romānu sērija ir par enerģisko, pašpaļāvīgo, pārsteidzoši atjautīgo ceļotāju Natanielu Bumpo.

Romāna darbība risinās Kanādā 18. gs. beigās, kad Anglija karoja ar Franciju. Stāsts sagādās asām izjūtām bagātus mirkļus visiem tiem, kam patīk īstu vīru piedzīvojumi un cīņas. Atjaunots 1994.gada ieraksts. Lasa V. Drulle. 23 st. 28 min.

Angļu literatūra

Kristi A. AUSTRUMU EKSPRESIS. Romāns. Slavenais Austrumu ekspresis, kas devies savā trīs dienu ilgajā braucienā cauri Eiropai, naktī pēkšņi apstājas neapdzīvotā Balkānu rajonā. Sniegs ir aizputinājis sliedes. Visapkārt kupenas, tumsa un kapa klusums. Herkuless Puaro liekas gulēt. No rīta pamodies, viņš uzzina, ka naktī notikusi slepkavība. Misters Retčets, amerikāņu miljonārs, ir atrasts miris savā kupejā. Neskartais sniegs visapkārt liecina, ka slepkava joprojām ir vilcienā. Puaro uzsāk izmeklēšanu. Atjaunots 1984. gada ieraksts. Lasa Dz. Liepiņa. 8 st. 2 min.

Vācu literatūra

Zimmels J.M. CILVĒKS NAV VIENTUĻA SALA. Romāns. Klasisks darbs par izpriecu meklētāju Filipu Kavenu, kurš dzīvo kopā ar talantīgu pasaulslavenu aktrisi Silviju Morani un viņas mazo meitiņu Barbaru. Kaut arī Filips ienīst Silviju un viņas bērnu, viņš nespēj atteikties no krāšņās dzīves, ko tā sniedz. Līdz kādā dienā pasaule, kādu viņš pazīst, sabrūk. Atjaunots 1981. gada ieraksts. Lasa J. Ābols. 27 st. 47 min.

Krievu literatūra

Маринина А. CОАBТОPЫ. Romāns. Atjaunots 2005. gada ieraksts. Lasa I. Spilva. 17 st. 42 min.

Ceрoва М. B ДУХЕ ВРЕМЕНИ. Romāns. Atjaunots 2006. gada ieraksts. Lasa I. Spilva. 7 st. 23 min.