Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Rēzeknē skolnieki sper pirmos soļus karjerā

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 8 - 2014

Rēzeknē skolnieki sper pirmos soļus karjerā
Viktors Filatovs, LNB Rēzeknes TO valdes loceklis

LNB Rēzeknes TO noslēdzās «Aktīvais nodarbinātības pasākums jauniešu karjeras un vasaras nodarbinātības pasākums Rēzeknes pilsētas pašvaldībā 2014. gada vasaras periodā». Jau otro to gadu finansē Rēzeknes pilsētas pašvaldība.

Pasākums paredzēts skolniekiem, kuri vēl nav pabeiguši vidusskolu. Vasaras periodā tika dota iespēja izmēģināt iemaņas un prasmes dažādās nodarbībās, iegūt jaunas zināšanas, kā arī palielināt mērķa grupas dalībnieku spējas pēc skolas beigšanas iekļauties darba tirgū un integrēties sabiedrībā.

Šī pasākuma programmā skolēniem tika sniegta informācija par vēlamo profesiju. Viņi spēra pirmos soļus savai nākotnes karjerai.

LNB Rēzeknes TO šo pasākumu koordinē LNB CV valdes loceklis Gunārs Dzindzuks. Viņš strādā ar entuziasmu no sirds. Lūk, ko viņš stāsta par šo pasākumu un skolēniem, kurus viņš mācīja:

«Šajā pasākumā piedalāmies jau otro gadu. Mūsu biedrība izvēlējās skolēnus, kuriem bija vēlēšanās strādāt sociālā sfērā, vēlēšanās palīdzēt cilvēkiem. Mēs piedāvājam sociālā rehabilitētāja profesiju, pilnveidot sociālās, funkcionālās prasmes un sociālo nodarbinātības problēmu risināšanas moduli, kā palīdzēt vecāka gada gājuma cilvēkiem, kuri atrodas depresijā, vientulībā un jūtas nevienam nevajadzīgi. Skolēni iepazinās ar to, kas ir darbs, darba likums, likumdošana, kā oficiāli noslēdz darba līgumus, kā notiek konsultācijas un testi — viss, kā īstā darba vietā.

Mūsu biedrībā šajā programmā bija paredzēti divi skolnieki uz 30 darba dienām, 15 dienas katram. Gribu pateikt par katru skolēnu atsevišķi.

Jeļena Lāce jau otro gadu piedalījās šajā pasākumā. Pagājušajā gadā viņa strādāja sociālajā sfērā Rēzeknes pansionātā, šogad — pie mums. Pret mācībām viņa izturējās ar lielu atbildību un viņai piemīt vēlēšanās uzzināt daudz ko vairāk sociālajā darbā. 1. jūlijā, Rēzeknes sporta dienā, viņa izpildīja asistenta funkcijas neredzīgam sportistam, ko darīja ar lielu uzmanību. Šis sportists bija ļoti apmierināts.

Vitālijs Drozds, jaunietis ar redzes problēmām no bērnības. Palīdzēt viņam izvēlēties dzīves profesiju mums bija sevišķi aktuāli. Diemžēl, darbā iekārtošanā viņam jau bija rūgta pieredze. Viņu nepieņēma kafejnīcā redzes invaliditātes dēļ, neskatoties uz to, ka viņš varētu šo darbu darīt. Vitālijs izrāda lielu vēlēšanos mācīties, viņam ir adekvāta domāšana, mērķtiecība, kuru var reāli īstenot, tiekšanās pēc neatkarības un patstāvības.

Rēzeknes Neredzīgo biedrība kā darba devējs var raksturot šos skolēnus, šī pasākuma dalībniekus kā atbildīgus, ar lielu interesi un labu attieksmi pret darbu, kā godprātīgus pienākumu izpildītājus.»

Lūk, ko teica pasākuma dalībnieki Jeļena un Vitālijs:

«Mēs esam ļoti apmierināti, mēs daudz ko uzzinājām. No visas sirds sakām lielu paldies mūsu vadītājam Gunāram Dzindzukam par viņa labsirdību, par ļoti smalku izskaidrojumu, prasmi, par uzmanību, cilvēcisku attieksmi pret mums, kā arī izsakām pateicību tiem, kas izstrādāja šo pasākumu, un tiem, kas īsteno to dzīvē. Izsakām cerību, ka arī nākošajā gadā šis pasākums turpināsies.»