Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Rīgas pašvaldību par vides pieejamību konsultēs «Apeirons»

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 8 - 2014

Rīgas pašvaldību par vides pieejamību konsultēs «Apeirons»
Kasjauns.lv

Lai uzlabotu vides pieejamību cilvēkiem ar invaliditāti galvaspilsētā, Rīgas pilsētas pašvaldība maijā noslēgusi sadarbības līgumu ar Invalīdu un viņu draugu apvienību Apeirons. Līgums paredz, ka apvienības speciālisti konsultēs pašvaldību gan jaunu objektu projektēšanas un būvēšanas stadijā, gan veiks jau īstenoto būvniecības objektu izvērtējumu.

Līgums ir noslēgts, lai īstenotu ANO konvenciju «Par personu ar invaliditāti tiesībām» un ievērotu tā saucamā universālā dizaina principus, kas paredz objektu ērtu un daudzveidīgu lietošanu ikvienam pilsētniekam. Turpmāk Apeirona pārstāvji veiks vides pieejamības monitoringu un auditu, būvniecības projektu un jau īstenoto būvniecības objektu izvērtējumu, piedalīsies Rīgas pašvaldības organizētās sanāksmēs un pēc savas iniciatīvas aktualizēs vides pieejamības jautājumus Rīgā.

Tuvākie Apeirona uzdevumi — apsekot nesen nodotos objektus un sniegt savu vērtējumu par pieejamības prasību ievērošanu, veikt ielu infrastruktūras monitoringu, piedalīties Lucavsalas tālākā plānojumā, veikt ārstniecības iestāžu un tūrisma objektu apsekošanu u.tml.

Rīgas pašvaldībai šis ir otrais sadarbības līgums ar Apeironu. Pagājušā gada jūnijā pašvaldība sadarbībā ar Apeironu piedāvāja cilvēkiem ar invaliditāti jaunu pakalpojumu nodarbinātības veicināšanai, atverot nodarbinātības atbalsta centru.