Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Jaunas prasības Bērnu slimnīcai

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 9 - 2014

Jaunas prasības Bērnu slimnīcai
LV portāls

Sākot ar 1. septembri, Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (BKUS) noteikusi stingrākas prasības dokumentiem, kādus nepieciešams uzrādīt bērnam un viņu pavadošai personai, saņemot plānveida ārstniecības pakalpojumus. Turpmāk kā personu apliecinošs dokuments bērna likumisko pārstāvju — vecāku — identitātes noskaidrošanai netiks pieņemta transportlīdzekļa vadītāja apliecība. Savukārt, ja pavadošā persona ir vecmāmiņa, iepriekš jāsagatavo notariāli vai bāriņtiesas apstiprināta pilnvara pārstāvēt bērna intereses ārstniecības iestādē. Slimnīca pieņem arī brīvā formā rakstītu pilnvaru, taču tā vecākam jāiesniedz iepriekš personiski.

Neatliekamās situācijās medicīniskās palīdzības sniegšanu neietekmēs tas, vai tajā brīdī ir pieejami visi nepieciešamie dokumenti, un pacients saņems palīdzību neatkarīgi no dokumentu klātesamības.

Ja bērns ir sasniedzis 15 gadu vecumu, pie ārsta viņš var doties viens, uzrādot personu apliecinošu dokumentu — pasi vai eID. Situācijās, kad, stājoties slimnīcā, plānota operācija vai cita manipulācija, likumiskā pārstāvja klātbūtne ir obligāta.

BKUS ir derīga arī bērna vecāka personīgi iesniegta brīvā formā rakstīta pilnvara. Ja iepriekš zināms, ka ieplānota vizīte pie ārsta, bet konkrētajā laikā neviens no vecākiem netiek, pilnvaru iespējams nokārtot, aizbraucot uz slimnīcas reģistratūru iepriekš. Šādu pilnvaru izdevīgi nokārtot, piemēram, situācijā, ja vecāki jau zina, ka nākamajā nedēļā nevarēs savu bērnu aizvest pie ārsta Bērnu slimnīcā, dzīvo Rīgā, tāpēc māmiņa atbrauc uz slimnīcu jau iepriekš un nokārto pilnvaru, lai nākamajā nedēļā bērnu pie ārsta varētu aizvest omīte.

Šādu pilnvaru var aizpildīt BKUS Daudzfunkcionālajā korpusa reģistratūrā Vienības gatvē 45, Rīgā, darba dienās no pl. 7 līdz 20, sestdienās no pl. 9 līdz 19, bet svētdienās no pl.12 līdz 20.

Reģistratūrā iesniegtā pilnvara tiks iereģistrēta vienotā sistēmā, savukārt oriģināls — saglabāts. Tiesa, šāda iespēja tiek piedāvāta vien Bērnu slimnīcas trīs novietnēs Torņakalnā (Vienības gatvē 45, Rīgā), Ogrē (Gaismas prospektā 2/6, Ogrē) un Gaiļezerā (Juglas ielā 20, Rīgā).