Latvijas Neredzīgo biedrība, teksta versija

Pārslēgties uz pilno mājas lapas versiju
Atvērt izvēlni (vietnes karte) vai meklēt vietnē:

Miera skrējiens cauri Madonai

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 9 - 2014

Miera skrējiens cauri Madonai
Daiga Akmentiņa, LNB Madonas nodaļa

2014. gada 27. jūlijā cauri Madonas rajonam devās Pasaules Miera skrējiena dalībnieki ar miera lāpu. Skrējienu pavadīja vairākas mašīnas un mikroautobuss ar 15 dalībniekiem. Pie pilsētas robežas sagaidīja un pavadīja policijas mašīna, jo skrējiens notika pa braucamo daļu. Dalībnieks ar lāpu skrien apmēram kilometru vai pusotru un tad to nodod nākošajam. Kopumā šis Miera skrējiens ilgst 8 mēnešus, bet Latvijā — 6 dienas. Miera skrējiena laikā dalībnieki kopā noskrien 24 000 km, bet Latvijā — apmēram 500 kilometru. Skrējiena dalībnieki ir no dažādām valstīm: Serbijas, Portugāles, Vācijas, Ukrainas, Beļģijas un citām. Dalībnieku vecums bija dažāds.

Mēs sagaidījām pie Madonas novada robežām un pavadījām līdz Madonai. Pie pilsētas robežas pievienojās vēl orientēšanās sporta kluba «Arona» dalībnieki un pavadīja līdz pilsētas domes laukumam, kur visus sagaidīja orķestris. Svinīga uzruna un foto sesijas.

Miera lāpa ceļoja no rokas rokā, un katram klātesošajam bija iespēja izjust šo neaizmirstamo mirkli, kas varbūt dzīvē iespējams tik vienreiz. Pēc tam dalībnieki devās vakariņās un atpūsties, lai nākamā dienā skrējienu turpinātu uz Ērgļu pusi.


Ieteikt: ieteikt Draugiem.lv ieteikt Facebook ieteikt Twitter ieteikt GooglePlus ieteikt LinkedIn nosūtīt uz e-pastu


Atvērt izvēlni (vietnes karte)
Latvijas Neredzīgo biedrība sociālajos tīklos:
Lapas beigas.

2024 © Latvijas Neredzīgo biedrība | mājas lapas teksta versija ekrānlasošām programmām, pārslēgties uz pilno mājas lapas versiju