Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

«Dzīvā bibliotēka» kopā ar ceļotāju Lauru Belovu LNerB lasītavā Rīgā

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2017 / Nr. 2 - 2017

NODAĻA - LATVIJAS NEREDZĪGO BIBLIOTĒKĀ

Ieva Velde, LNerB Metodikas nodaļas vadītāja

2017. gada 31. janvārī Latvijas Neredzīgo bibliotēkas lasītava Rīgā pirmo reizi šogad un pēc svaigi veiktā remonta priecēja savus lasītājus ar pasākumu — tikšanos ar ceļotāju Lauru Belovu, kas stāstīja par pieredzēto Alpos. Šis notikums aizsāka arī jaunu pasākumu ciklu — «Dzīvā bibliotēka» — kad pats cilvēks un viņa stāsts ir kā grāmata.

Lasītavas telpas, kas ieguvušas svaigus, gaišus toņus, pulcēja teju 50 bibliotēkas apmeklētājus, apliecinot mūsu lasītāju interesi par ceļojumiem un pieredzes stāstiem. Starp pasākuma apmeklētājiem bija arī Strazdumuižas internātvidusskolas — attīstības centra vājredzīgiem un neredzīgiem bērniem audzēkņi. Klausītāju rindās varēja pamanīt arī vienu otru neredzētu seju, kas liecināja par to, ka bibliotēkai izdevies piesaistīt pasākumam plašāku mērķauditoriju. Tas ir viens no bibliotēkas darbības stratēģiskajiem virzieniem 2017. gadā — ieinteresēt jaunus lasītājus un pasākumu apmeklētājus, tostarp īpaši veicinot bērnu un jauniešu interesi par bibliotēkā notiekošajiem kultūras pasākumiem.

Lauras Belovas stāsta nosaukums bija «Gājiens vienatnē. Alpi», un viņa dalījās savos iespaidos un pieredzē par «Walkers Haute Route», kas ir ap 200 km garš pārgājiens ar apmēram 15000 m kāpumu, kas sākas Šamonī pilsētā Francijā un beidzas Zermatt pilsētā Šveicē. Šo ceļojumu Laura bija plānojusi kopā ar savu draugu vairāk kā pusotru gadu, tomēr attiecības izjuka, un jaunā, drosmīgā sieviete izlēma doties ceļā viena. Lai apliecinātu sevi un pierādītu, ka var būt laba kompānija pati sev, kā arī — lai iemācītos sevi mīlēt, Laura devās pretī izaicinājumam, atstājot aiz muguras visu pierasto.

Lauras ceļojuma stāsts, kas ilga 2 stundas un līdz beigām noturēja pašus ieinteresētākos un uzticīgākos klausītājus, aizrāva ar humoru un amizantām situācijām, brīnišķīgiem dabas tēlojumiem un asa sižeta cienīgiem pavērsieniem. Savā ceļojumā Laura iepazina jaukus, izpalīdzīgus un interesantus cilvēkus, pārvarēja dažādas savas bailes un drosmīgi stājās pretī visām grūtībām. Ar Lauras Belovas iespaidiem var iepazīties arī viņas blogā.

Pasākumu cikls «Dzīvā bibliotēka», ko ar savu stāstījumu par ceļojumu Alpos aizsāka Laura Belova, kļūs par jaunu bibliotēkas tradīciju, un mēs ceram arī uz citiem interesantiem stāstniekiem. Ja arī Tev ir savs stāsts, droši piesakies!

Paldies Laurai Belovai par aizraujošo stāstījumu! Paldies arī visiem pacietīgajiem klausītājiem!