Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Gailis ieskandina gadu

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2017 / Nr. 2 - 2017

NODAĻA - NOTIKUMI CITĀS ORGANIZĀCIJĀS

Ināra Zeltiņa, LNerB Rēzeknes filiālbibliotēkas vadītāja

Pagājušajā gadā Rēzeknes filiālbibliotēkā pēc lasītāju ierosinājuma aizsākās tradīcija — pirmo pasākumu jaunajā gadā veltīt gada horoskopa zīmei. Tālab aizvadīto gadu iesākām ar izstādes «Manu mazo mērkaķīti!» atvēršanas svētkiem. Savukārt 2017. gada valdnieks Gailis 13. janvārī pulcināja lasītājus uz pasākumu «Gailis literatūrā, tradīcijās, horoskopos…», kur tas klātesošajiem atgādināja, ka dzīvo ne tikai lauku sētā, bet sastopams ik uz soļa — no ābeces vāka līdz ēdienu receptei, no cilvēka uzvārda līdz vietas nosaukumam.

Arī literatūrā gaiļa tēls labi zināms, it īpaši folklorā, tāpēc pasākuma programma balstījās uz latviešu tautas lielākajām vērtībām — tautasdziesmām, teikām, pasakām, ticējumiem un mīklām. Tika deklamēti arī V. Ļūdēna  un P. Brūvera dzejoļi par Rīgas gaiļiem. Ar dziesmām «Divi gaiļi» un «Kur tu teci, gailīti mans» ieskandinājām jauno gadu savā bibliotēkā. Lai tikpat skanīgs kā gaiļa dziesma tas ir visā Neredzīgo bibliotēkā.

Kāds pasākuma dalībnieks atzīmēja, ka gailis ir sabiedriska būtne, tam patīkot darbs, kurā var daudz komunicēt, un novēlēja, lai bibliotēkā šogad ir daudz pasākumu, kur lasītājiem tikties, kopā būšanā smelties pozitīvas emocijas.

Tieši ar gaiļa dziesmu no rīta sākas diena. Japāņi gaili uzskata par pirmo gaismu. Lai ugunīgais Gailis palīdz Latvijas Neredzīgo bibliotēkai un tās visām filiālēm dot gaismu saviem lasītājiem, bet lasītājiem savukārt lai vairo lasītprieku!